Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή στην «τοξικότητα» για τον Εμμανουέλ Μακρόν (Bloomberg)

Στροφή στην «τοξικότητα» για τον Εμμανουέλ Μακρόν (Bloomberg)
Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο, δείχνουν ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν δίνουν σημασία στις «κορώνες» του
Οι σύμβουλοι του Γάλλου προέδρου προσπαθούν να πείσουν τον αρχηγό του κόμματός τους να κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που αρχίζουν στις 30 του μήνα.

Σύμφωνα όμως με το Bloomberg, ο Μακρόν χαράζει την δική του επικοινωνιακή τακτική, κάνοντας όπως χαρακτηριστικά γράφει το αμερικανικό μέσο στροφή στην τοξικότητα.

Αυτή την εβδομάδα έδωσε μια δίωρη συνέντευξη σε podcast, στην οποία προειδοποίησε ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «εμφυλίου πολέμου» αν κάποιος από τους αντιπάλους του κερδίσει.

Στη σύνοδο κορυφής των G7, Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε και πάλι γεμάτος ένταση χαρακτηρίζοντας σαν ασυνεπή τα προγράμματα των αντιπάλων του.

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο, δείχνουν ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν δίνουν σημασία στις «κορώνες» του, ενώ οι παρεμβάσεις του Μακρόν δεν έχουν ακόμη ανατρέψει την πτωτική πορεία του.

Το κόμμα «Αναγέννηση» του προέδρου βρίσκεται 15 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον «Εθνικό Συναγερμό» της Μαρίν Λεπέν σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Bloomberg και 8 μονάδες πίσω από τη συμμαχία της Αριστεράς.

Οι αγορές έχουν τρομάξει από την πολιτική αναταραχή στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό και οι δύο άμεσοι προκάτοχοι του Μακρόν - ο κεντροδεξιός Νικολά Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ - τον έχουν κατηγορήσει για το χάος που προκάλεσε με την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Το μεγαλύτερο ερώτημα τώρα είναι αν η Λεπέν μπορεί να αξιοποιήσει το προβάδισμά της για να πετύχει την απόλυτη νίκη που θα της έδινε μεγαλύτερη άνεση να αναμορφώσει τη Γαλλία με βάση το πρόγραμμά της.

Προς το παρόν, σε ολόκληρη τη χώρα, τα στελέχη του κόμματος του Μακρόν αισθάνονται ένα μείγμα οργής και σύγχυσης για το κενό στο οποίο τους έχει σπρώξει ο ηγέτης τους.

Το πρόσωπο του προέδρου είναι ελάχιστα εμφανές στο προεκλογικό-καμπανιακό τους υλικό και συχνά δεν τον αναφέρουν στις τοποθετήσεις τους. Είναι φανερή η αμηχανία που έχουν ενόψει της εκλογικής «μάχης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν ήρθε στην εξουσία με μια αποφασιστική νίκη επί της Λεπέν το 2017, η οποία διέλυσε το πολιτικό τοπίο της Γαλλίας και το αναδιαμόρφωσε κατ' εικόνα του.

Τώρα, όπως είπε ο Edouard Philippe, ο πρώτος πρωθυπουργός του Μακρόν, σε συνέντευξή του στο BFMTV, είναι διάχυτη η απόρριψη του προέδρου από τους πολίτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης