Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον  S&P και 0,7% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον  S&P και 0,7% για τον Nasdaq   

41 μονάδες έχασε ο Dow

 

 

Πτώση  στην  Wall Street την Παρασκευή καθώς οι traders αφομοίωσαν τα στοιχεία του δείκτη τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες που έδειχναν επιβράδυνση του πληθωρισμού, καθώς και καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα. Μετρούν επίσης αντίστροφα για το τέλος αυτού του ισχυρού πρώτου εξαμήνου του έτους.

 

Ο  Dow Jones υποχώρησε 41μονάδες ή 0,11% στις 39.122 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,4%στις 5.460 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 0,42% στις 698,22 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,71% στις 17.732μονάδες

 
S&P  και Nasdaq σημείωσαν νέα ενδοημερήσια υψηλά όλων των εποχών νωρίτερα στη συνεδρίαση πριν υποχωρήσουν.

Ο πληθωρισμός τον Μάιο επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό σε περισσότερα από τρία χρόνια, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου. Το Core PCE, που δεν περιλαμβάνει τις πιο ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε μόλις 0,1% τον περασμένο μήνα και 2,6% από το προηγούμενο έτος. Και οι δύο εκτιμήσεις ήταν σύμφωνες με τις συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones.

 Ο βασικός δείκτης PCE είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Το headline PCE, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, παρέμεινε σταθερό σε μηνιαία βάση και σημείωσε άνοδο 2,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα επίσης με τις προσδοκίες.

 Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Ιούνιο ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο, ανεβαίνοντας στο 68,2 από την προκαταρκτική μέτρηση 65,6. Οι προοπτικές για τον  ετήσιο πληθωρισμό μειώθηκαν στο 3% από 3,3% που αναμενόταν τον Μάιο.

 Τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό θεωρούνται υψίστης σημασίας από τους συμμετέχοντες στις αγορές καθώς προσπαθούν να μαντέψουν πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Οι traders τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 59,5% η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME Group FedWatch Tool.

Η αγορά ολοκληρώνει επίσημα το πρώτο εξάμηνο του 2024.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης