Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,49% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,49% για τον Nasdaq

16 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις συμμετοχές τους μετά από ένα ακμάζον πρώτο εξάμηνο του έτους με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη. Ο S&P 500  κλείνει αυτή την εβδομάδα με εξάμηνη άνοδο σχεδόν 15%.

 

Ο Dow Jones κέρδισε 16 μονάδες ή 0,04%  στις 39.128 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,16% στις 5.477 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,86% στις 693,6 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,49% στις 17.805 μονάδες. 


Ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει άνοδο 18,4% στο πρώτο εξάμηνο λόγω της μεγάλης πορείας της Nvidia.

 H Nvidia σημείωσε πτώση 0,9% την Τετάρτη μετά από άνοδο 7% την Τρίτη, την πρώτη θετική ημέρα στις τέσσερις. Η αγοραία αξία των 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έχει κυριαρχήσει στον S&P 500 και η άνοδος του κατά 150% το 2024 έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι περισσότερες άλλες μετοχές αποτυγχάνουν να συμμετάσχουν στο φετινό ράλι.

Οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Μαΐου. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρακολουθεί στενά αυτό το  δείκτη και οι επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος, εάν οι αυξήσεις των τιμών συνεχίσουν να περιορίζονται.

Η πρόσφατη υποχώρηση στην ευρύτερη αγορά έχει προκαλέσει εικασίες για το εάν το ράλι του 2024, που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τη Nvidia, έχει κάνει την πορεία του. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται λιγότερο από 1% από το σημείο όπου οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι ο δείκτης ευρείας αγοράς θα τελειώσει το έτος, σύμφωνα με την έρευνα στρατηγικής αγοράς του CNBC.

 Οι περισσότερες μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα στον S&P 500 την Τετάρτη, αλλά υπήρξαν κάποιες θετικές επιδόσεις στην αγορά. Η FedEx σημείωσε άνοδο 12% μετά την έκδοση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου. Η Rivian Automotive σημείωσε άνοδο 21% αφού ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης