Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αυλαία» για Στόλτενμπεργκ - Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επίσημα ο Μαρκ Ρούτε

«Αυλαία» για Στόλτενμπεργκ - Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επίσημα ο Μαρκ Ρούτε
Ο Μαρκ Ρούτε θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Γενικού Γραμματέα την 1η Οκτωβρίου 2024, όταν λήξει η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ
Θέμα χρόνου ήταν η αλλαγή στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται σήμερα (26/6).

Οι χώρες – μέλη της πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας εξέλεξαν νέο Γενικό Γραμματέα τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Το μόνο που απέμενε ήταν το… επίσημο, αφού ο Μαρκ Ρούτε «έτρεχε» μόνος του για την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μιας και ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή στήριξη.

Ο Μαρκ Ρούτε θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Γενικού Γραμματέα την 1η Οκτωβρίου 2024, όταν λήξει η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από δέκα χρόνια στο τιμόνι της Συμμαχίας.

«Είναι υπέρτατη τιμή να διορίζομαι Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία είναι και θα παραμείνει ο ακρογωνιαίως λίθος της συλλογικής μας ασφάλειας. Η ηγεσία αυτού του Οργανισμού είναι μια ευθύνη που δεν παίρνω ελαφρά. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους Συμμάχους που με εμπιστεύτηκαν. Με μεγάλο σθένος ανυπομονώ να αναλάβω καθήκοντα τον Οκτώβριο, ως διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος παρείχε στο ΝΑΤΟ μια εξαιρετική ηγεσία τα τελευταία 10 χρόνια και στον οποίο θα τρέφω πάντα απεριόριστο θαυμασμό», ανέφερε σε δικό του μήνυμα ο Μαρκ Ρούτε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης