Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λεπέν – Δημοσκόπηση Bloomberg: Διευρύνει το προβάδισμά της πέντε μέρες πριν τις εκλογές

Λεπέν – Δημοσκόπηση Bloomberg: Διευρύνει το προβάδισμά της πέντε μέρες πριν τις εκλογές
Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 7 Ιουλίου
Το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμά του έναντι του Μακρόν ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές χάνουν ελαφρώς τη δυναμική τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Πιο αναλυτικά, ο Εθνικός Συναγερμός αυξήθηκε με βάση το δείγμα της έρευνας κατά 0,7 μονάδες στο 35,4% στη σύνθετη μέτρηση του Bloomberg, ενώ η αριστερή συμμαχία «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» με επικεφαλής τον Μελανσόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,1%, σημειώνοντας πτώση 0,1 μονάδας.

Το κόμμα Αναγέννηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του εξακολουθούν να υστερούν στην τρίτη θέση με 20,6%.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-06-25_121901.png

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν διέλυσε το κοινοβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα και προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την ήττα της ομάδας του στις ευρωεκλογές.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 7 Ιουλίου.

Η αιφνιδιαστική του απόφαση προκάλεσε αναταραχή στις αγορές εν μέσω ανησυχιών ότι μια νίκη της ακροδεξιάς ή της αριστερής συμμαχίας θα επιδείνωνε τα διογκωμένα δημοσιονομικά της Γαλλίας.
 
Η Allianz Global Investors δήλωσε την Τρίτη ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι πρέπει να καθησυχάσουν τους ξένους επενδυτές ή να διακινδυνεύσουν μια νέα έκρηξη στα spreads των ομολόγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης