Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέες δημοσκοπήσεις ανεβάζουν την Λεπέν στο 36% (Bloomberg)

Γαλλία: Νέες δημοσκοπήσεις ανεβάζουν την Λεπέν στο 36% (Bloomberg)
Στο 36% το ποσοστό της Λεπέν, έναντι 27% του Μελανδόν και 20% του Μακρόν
Ο Εθνικός Συναγερμός της Γαλλίας εδραιώνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της χώρας, αφήνοντας πίσω τον συνασπισμό του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που επικαλείται το Bloomberg, η υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν διαμορφώθηκε στο 36%, ποσοστό που ξεπερνά το 27% που συγκεντρώνει η συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου με επικεφαλής τον Μελανσόν και το 20% που συγκεντρώνει ο Μακρόν.
 
Σε άλλη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (23/6), η δημοτικότητα του Μακρόν έπεσε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%.
 
Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται επίσης περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό σε σύγκριση με άλλα κόμματα για το πώς θα χειριστεί την οικονομία, παρά την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας και την απουσία ακριβούς σχεδίου χρηματοδότησης, σύμφωνα με μια δεύτερη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε στους Financial Times.
 
Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται το κόμμα ότι θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ενώ το 22% και το 20%, αντίστοιχα, έχουν τέτοια εμπιστοσύνη στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και το κίνημα του Μακρόν αντίστοιχα.
 
 Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος για τις 7 Ιουλίου.
 
Η πρόβλεψη του αριθμού των εδρών που θα μπορούσε να λάβει το κάθε κόμμα περιπλέκεται λόγω του εκλογικού συστήματος των δύο γύρων της χώρας.
 
Μια πρόβλεψη της Elabe λέει ότι ο Εθνικός Συναγερμός και οι υποψήφιοι που συνδέονται με αυτόν θα μπορούσαν να έχουν 250 έως 280 βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο, δηλαδή λιγότερους από τους 289 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.
 
Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο έδειξαν επίσης ότι ο Εθνικός Συναγερμός χτίζει ένα σημαντικό προβάδισμα, με μία προβολή να δείχνει ότι έχει αρκετές πιθανότητες για απόλυτη πλειοψηφία.
 
Να σημειωθεί εδώ ότι η Elabe πήρε συνέντευξη από 2.002 άτομα στο διαδίκτυο μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου, ενώ η Ipsos πήρε συνέντευξη από 1.000 άτομα στο διαδίκτυο μεταξύ 19 και 20 Ιουνίου. Για τη δεύτερη δημοσκόπηση στους Financial Times, η Ipsos πραγματοποίησε έρευνα σε 2.000 άτομα στις 19-20 Ιουνίου.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης