Τελευταία Νέα

Η κινεζική SPIC επενδύει 147 εκατ. δολ. σε αιολικά πάρκα της Βραζιλίας

Η κινεζική SPIC επενδύει 147 εκατ. δολ. σε αιολικά πάρκα της Βραζιλίας
Δύο άλλα έργα τέτοιου τύπου εγκαινιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στις πολιτείες Piaui και Ceara - Στη «χώρα του καφέ», η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας έχει 3.800 MW εγκατεστημένης ισχύος με στοιχεία ενεργητικού σε λειτουργία

Η SPIC (κινεζική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας) ανακοίνωσε στις 5/6/2024 επένδυση 780 εκατομμυρίων ρεάλ (147,41 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Η ασιατική εταιρεία κάνει την είσοδό της στον ηλιακό τομέα της νοτιοαμερικάνικης χώρας, με δύο μεγάλα έργα τέτοιου τύπου να ξεκινούν τη λειτουργία τους.

«Η εταιρεία διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της και στοχεύει να γίνει ένας από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας της Βραζιλίας», δήλωσε στο Reuters η Adriana Waltrick (Διευθύνουσα Σύμβουλος της βραζιλιάνικης μονάδας της SPIC).

Τα νέα αιολικά πάρκα της SPIC που θα κατασκευαστούν στην πολιτεία Rio Grande do Norte, θα έχουν συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 105,4 μεγαβάτ (MW) που θα πωληθούν στην ελεύθερη αγορά ενέργειας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2025, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο.

 

Εγκαίνια νέων ηλιακών πάρκων

Νέα ηλιακά πάρκα εγκαινιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στις πολιτείες Piaui και Ceara, συνολικής ισχύος 738 μεγαβάτ (MWp).

Η SPIC κατέχει το 70% των πάρκων τα οποία αγόρασε η κινεζική εταιρεία το 2022, όταν ήταν υπό ανάπτυξη από την Recurrent Energy.

Η Recurrent (πρώην Canadian Solar) παραμένει μέτοχος και εκμεταλλεύεται το έργο.

Οι ηλιακές εγκαταστάσεις έλαβαν 2 δισεκατομμύρια ρεάλ σε επενδύσεις και όλη η παραγόμενη ενέργεια θα πωληθεί στην ελεύθερη αγορά ενέργειας.

Περίπου το 65% της ενέργειας έχει ήδη πωληθεί με μακροπρόθεσμα συμβόλαια και το υπόλοιπο 35% θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συντομότερες συμφωνίες.

«Αυτά τα έργα δείχνουν την όρεξη που έχουμε για τη Βραζιλία και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Waltrick (Διευθύνων Σύμβουλος).

Η SPIC έχει περίπου 3.800 MW εγκατεστημένης ισχύος με στοιχεία ενεργητικού σε λειτουργία στη Βραζιλία, που θεωρείται μία από τις αγορές προτεραιότητας της εταιρείας.

 

Τα επόμενα σχέδια της SPIC

Η εταιρεία αναμένει νέα από την κυβέρνηση της Βραζιλίας σχετικά με ενεργειακές δημοπρασίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί για φέτος, και θα ενδιαφέρεται επίσης να λάβει μέρος σε πιθανές προσφορές για νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να ξαναρχίσει τέτοια έργα.

Τα έργα του κινεζικού κολοσσού στη χώρα περιλαμβάνουν επίσης μελέτες για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου που σχετίζεται με την εγκατάσταση υπεράκτιων ανεμογεννητριών, μια τεχνολογία παραγωγής που έχει ήδη κυριαρχήσει η εταιρεία εκτός Βραζιλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης