Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η RWE ανοίγει το ιταλικό αιολικό πάρκο σε κοινοτικές επενδύσεις

Η RWE ανοίγει το ιταλικό αιολικό πάρκο σε κοινοτικές επενδύσεις

Οι κάτοικοι της Απουλίας μπορούν να επενδύσουν 250 - 5000 € με εγγυημένη απόδοση επένδυσης

Η RWE (γερμανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας με έδρα το Έσσεν η οποία παράγει και εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ) προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να επενδύσουν στο νέο της αιολικό πάρκο στην Απουλία της Ιταλίας.

 

Το όφελος για όσους επενδύσουν

Οι κάτοικοι μπορούν να επενδύσουν από 250 - 5000 € με εγγυημένη απόδοση επένδυσης στο έργο San Severo ισχύος 54MW.

Η καμπάνια «Ας δημιουργήσουμε ενέργεια - Μαζί για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Ιταλία» προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να λάβουν άμεσο οικονομικό όφελος επενδύοντας στην ενεργειακή μετάβαση στην επικράτειά τους.

Η διάρκεια της επένδυσης είναι 36 μήνες και οι κάτοικοι μπορούν να λάβουν ακαθάριστο επιτόκιο 6,5% ετησίως, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου San Severo και εκείνοι της επαρχίας Foggia θα λάβουν επιτόκιο 7,5% μεικτό ετησίως.

Η RWE επέλεξε την Ener2Crowd ως πάροχο υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαδικασία χρηματοδότησης και την εύκολη διαχείριση βιώσιμων επενδύσεων μέσω της πλατφόρμας της, μια από τις πρώτες εξουσιοδοτημένες από την CONSOB, την ιταλική αρχή για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Το San Severo, που βρίσκεται στον ομώνυμο δήμο, στην επαρχία της Φότζια, βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2024.

 

Στόχος είναι η συμμετοχή τοπικών κοινωνιών στην ενεργειακή μετάβαση της Ιταλίας

Για την προσπάθεια να γίνουν οι τοπικές κοινωνίες μέρος της ενεργειακής μετάβαση στην Ιταλία, μίλησε ο Paolo Raia (Countrychair της RWE Renewables Italia).

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η δέσμευση προς τις κοινότητες που φιλοξενούν τα πράσινα έργα μας είναι θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής μας.

Η προσφορά στους κατοίκους της ευκαιρίας να επωφεληθούν άμεσα από την αιολική ενέργεια στην επικράτειά τους, μέσω των επενδύσεών τους, συνάδει απόλυτα με τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα.

Με αυτήν την πρωτοβουλία στοχεύουμε να εμπλέξουμε ενεργά τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε για την ενεργειακή μετάβαση στην Ιταλία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης