Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Shell αποχωρεί από το υπεράκτιο αιολικό της Ν. Κορέας με αγοραστή την EDF Res

Η Shell αποχωρεί από το υπεράκτιο αιολικό της Ν. Κορέας με αγοραστή την EDF Res

Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η μεγάλη πετρελαϊκή συνεχίζει την έξοδό της από τις επενδύσεις στις ΑΠΕ σηματοδοτώντας και μια αλλαγή της παγκόσμιας τάσης

Η EDF Renewables (θυγατρική του παγκόσμιου ηγέτη σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα EDF), ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της Shell Overseas Holdings στη West Sea Energy 1 Co. (υπεράκτιο αιολικό έργο της Νότιας Κορέας).

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της EDF Renewables στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Νότια Κορέα στην οποία είναι παρούσα εδώ και 2 χρόνια, επεκτείνοντας σημαντικά το αποτύπωμά της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπως υποστήριξε η εταιρεία του γαλλικού ομίλου που ειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Παράλληλα σηματοδοτεί και την έξοδο της Shell από τα έργα ΑΠΕ στην ασιατική χώρα.

Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η μεγάλη πετρελαϊκή συνεχίζει την έξοδό της από τις επενδύσεις στις ΑΠΕ σηματοδοτώντας και μια αλλαγή της παγκόσμιας τάσης.

Μετά από αυτήν την εξαγορά, ο κύριος του έργου θα συνεχίσει να αναπτύσσει το έργο στην επαρχία Yeonggwang.

 

Η φιλοδοξία της EDF Renewables στη Ν. Κορέα

Το εξαγορασμένο έργο (βρίσκεται στην κομητεία Yeonggwang στη νοτιοδυτική Νότια Κορέα), πρόκειται να γίνει ένα μεγάλης κλίμακας υπεράκτιο αιολικό πάρκο με εκτιμώμενη ισχύ έως και 1,5 GW.

Το έργο το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε προκαταρκτικές μετρήσεις ανέμου, στοχεύει να εξασφαλίσει άδεια επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2025.

Αυτή η εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τον στρατηγικό στόχο της EDF Renewables να ενισχύσει την υπεράκτια αιολική της παρουσία στη Νότια Κορέα και στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η εταιρεία χτίζει την τοπική της ομάδα στη Νότια Κορέα τα τελευταία 2 χρόνια ως μέρος των προσπαθειών επέκτασής της.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Patrick Charignon (Διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού της EDF Renewables) δήλωσε: «Η εξαγορά αυτού του έργου, που είναι η πρώτη μας επένδυση στη Νότια Κορέα, σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην ανάπτυξή μας στην Ασία-Ειρηνικό.

Με σχεδόν 15 χρόνια εμπειρίας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και 3,7 GW εγκατεστημένης αιολικής και ηλιακής ισχύος στην περιοχή, είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση μέσω καινοτόμων έργων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που δημιουργούν τοπικές θέσεις εργασίας και σέβονται το περιβάλλον».

 

Ο Vincent Boulanger (Διευθύνων Σύμβουλος της EDF Renewables στη Νότια Κορέα), τόνισε τη σημασία της εξαγοράς:

«Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην υποστήριξη του στόχου της Νότιας Κορέας για 14,3 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε αυτό το έργο για να υποστηρίξουμε τους στόχους της Κορέας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες απασχόλησης και βιομηχανικές συνεργασίες».

Σχετικά με την EDF Renewables

Η EDF Renewables, κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, διαθέτει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί 9 υπεράκτια αιολικά πάρκα σε όλο τον κόσμο, με άλλα 3 υπό κατασκευή χρησιμοποιώντας τεχνολογίες σταθερού πυθμένα και πλωτού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης