Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ξεπέρασε τα 20 GW η χωρητικότητα αποθήκευσης στο δίκτυο των ΗΠΑ

Ξεπέρασε τα 20 GW η χωρητικότητα αποθήκευσης στο δίκτυο των ΗΠΑ

Αποτύπωση της εξέλιξης των συστημάτων αποθήκευσης μέσω γραφήματος

Εσχάτως αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Εντός του 2024 και κυρίως τον Ιούλιο, διατέθηκαν πολλά γιγαβάτ (GW) στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Η EIA (Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών) παρουσιάζει μέσω γραφήματος την τάση που επικρατεί στο σχετικό κλάδο ενέργειας.

Αναλυτικά:

- Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών σε κλίμακα χρησιμότητας αυξάνονται γρήγορα ως πηγή ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια.

Τους πρώτους 7 μήνες του 2024, οι φορείς εκμετάλλευσης πρόσθεσαν 5 γιγαβάτ (GW) χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του αποθέματος ηλεκτρογεννητριών μας τον Ιούλιο του 2024.

Το 2010, προστέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο 4 μεγαβάτ (MW) αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας σε κλίμακα κοινής χρήσης.

Τον Ιούλιο του 2024, πάνω από 20,7 GW χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ήταν διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο και προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών για την υποστήριξη των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών είναι η εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από περιόδους χαμηλών τιμών σε περιόδους υψηλών τιμών (μια στρατηγική γνωστή ως arbitrage) και η δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, μέχρι να χρειαστεί αντί να περιορίζεται. τις πηγές αυτές σε περιόδους που παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται.

- Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας δεν είναι πρωτογενείς πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, που σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια από καύσιμο ή φυσικό πόρο.

Αντίθετα, αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια που έχει ήδη δημιουργηθεί από μια γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας ή το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας δευτερεύουσες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας χρησιμοποιούν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για φόρτιση από ό,τι παρέχουν όταν παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δευτερεύουσες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι μπαταρίες, περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση Ηλεκτρογεννήτριας και στα προκαταρκτικά μηνιαία δεδομένα αποθέματος ηλεκτρικών γεννητριών, επειδή παρέχουν τη δυνατότητα κάλυψης του φορτίου, παρόλο που τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας δεν παράγουν απευθείας ηλεκτρική ενέργεια.

- Τα περισσότερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών σε κλίμακα χρησιμότητας στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου.

- Η συλλογή δεδομένων μας ορίζει ότι οι μπαταρίες μικρής κλίμακας έχουν χωρητικότητα ισχύος μικρότερη από 1 MW. Τα δεδομένα μπαταριών μικρής κλίμακας αναφέρονται χωριστά από τα συστήματα μπαταριών που λειτουργούν.

- Άλλοι τύποι συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας περιλαμβάνουν υδροηλεκτρικό ρεύμα με αντλία αποθήκευσης, σφόνδυλους και πεπιεσμένο αέρα.


ΓΡΑΦΗΜΑ_1_7.png

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης