Tα μερίδια των κολοσσών στην παγκόσμια αγορά μπαταριών (Cnev post)

Tα μερίδια των κολοσσών στην παγκόσμια αγορά μπαταριών (Cnev post)
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος, η συνολική παγκόσμια κατανάλωση μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) ήταν στα 285,4 GWh
Η κινεζική CATL συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, μολονότι βέβαια το μερίδιό της στην παγκόσμια πίτα συνέχισε να μειώνεται, ενώ αντίθετα της επίσης κινεζικής BYD συνεχίζει να αυξάνεται.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-06_163719.png

Σύμφωνα με το Cnev post, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος, η συνολική παγκόσμια κατανάλωση μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) ήταν στα 285,4 GWh, αυξημένη κατά 23,0% από 232,1 GWh την ίδια περίοδο πέρυσι, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή (06/9) η νοτιοκορεατική εταιρεία έρευνας αγοράς SNE Research.

Οι εγκαταστάσεις μπαταριών της CATL την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ανήλθαν σε 107 GWh, αυξημένες κατά 31,1% από τις 81,6 GWh την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο κινεζικός γίγαντας των μπαταριών συνέχισε να κατατάσσεται πρώτος στον κόσμο με μερίδιο 37,5% και παρέμεινε ο μοναδικός προμηθευτής μπαταριών στον κόσμο με μερίδιο άνω του 30% στην παγκόσμια αγορά.

Αυτό είναι υψηλότερο από το μερίδιο 35,2%  της περιόδου Ιανουαρίου-Μαΐου 2023, αλλά λίγο χαμηλότερο από το μερίδιο 37,7% της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου 2024.

Οι εγκαταστάσεις μπαταριών της BYD κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ήταν 44,9 GWh, αυξημένες κατά 21,1% από τις 37,0 GWh την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία κατέλαβε τη δεύτερη θέση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου με μερίδιο 15,7%, μειωμένο από 16,0% την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά αυξημένο από το 15,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Η BYD έπεσε κάτω από την LG Energy Solution την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, αλλά ανέκτησε έδαφος έναντι της νοτιοκορεατικής εταιρείας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο εγκατεστημένος όγκος μπαταριών της LG Energy Solution την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ήταν 35,9 GWh, αυξημένος κατά 5,6% σε ετήσια βάση.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήταν τρίτη με μερίδιο 12,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, σε σχέση με το 14,7% ένα χρόνο νωρίτερα και το 13% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Η νοτιοκορεατική SK On ήταν τέταρτη με μερίδιο 4,9%, ενώ η Samsung SDI και η ιαπωνική Panasonic ήταν πέμπτη και έκτη με μερίδιο 4,8% και 4,7% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη Ιανουαρίου-Απριλίου, το μερίδιο της Samsung SDI ήταν υψηλότερο από αυτό της SK On, η οποία βρισκόταν στην τέταρτη θέση.

Οι κινεζικές CALB, Eve Energy, Gotion High-tech και Sunwoda κατέλαβαν την έβδομη, όγδοη, ένατη και δέκατη θέση, με μερίδια 4,5%, 2,4%, 2,3% και 2,1%, αντίστοιχα, στην κατάταξη Ιανουαρίου-Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης