Η Siemens Energy συνεχίζει τις πωλήσεις της προβληματικής της ανεμογεννήτριας 4.X

Η Siemens Energy συνεχίζει τις πωλήσεις της προβληματικής της ανεμογεννήτριας 4.X

Οι αρχικές πωλήσεις θα πραγματοποιούνται κυρίως στη Νότια Ευρώπη (Reuters)

Η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι επανέλαβε τις πωλήσεις της ανεμογεννήτριας 4.X η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης εταιρικής κρίσης, δείχνοντας ότι ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος επιστρέφει πλήρως στην ξηρά αγορά.

Απαντώντας σε ερώτημα του Reuters, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής ενεργειακής εταιρείας είπε ότι οι πωλήσεις των προβληματικών τουρμπίνων ξεκίνησαν ξανά, αλλά θα περιοριστούν σε επιλεγμένες αγορές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα είπαν ότι η Siemens Energy δέχεται μη προσφορές για την πλατφόρμα, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πωλήσεις θα πραγματοποιούνται κυρίως στη Νότια Ευρώπη.

Οι πωλήσεις του μοντέλου τουρμπίνας αναμενόταν να επαναληφθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε προηγουμένως η Siemens Energy.

Η κρίση των 4.X και 5.X

Το 4.X, μαζί με το πιο πρόσφατο μοντέλο 5.X, βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ποιοτικής κρίσης πέρυσι που προκάλεσε πτώση στη μετοχή του ομίλου και τον ανάγκασε να διαθέσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για να διορθώσει τα προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των μοντέλων σταμάτησαν.

Η Siemens Gamesa (επιχείρηση αιολικής ενέργειας της Siemens Energy), είχε ολοκληρώσει μια ανάλυση βασικών αιτιών των προβλημάτων ποιότητας, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι επιλεγμένοι πελάτες είχαν ήδη ενημερωθεί για την επανέναρξη των πωλήσεων.

«Οι πωλήσεις του μοντέλου στροβίλου 5.X αναμένεται να επαναληφθούν το 2025», δήλωσε η Siemens Energy, επιβεβαιώνοντας ένα προηγούμενο χρονοδιάγραμμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης