Διεθνή

Tραμπ με 58% δείχνουν οι στοιχηματικές στις ΗΠΑ

Tραμπ με 58% δείχνουν οι στοιχηματικές στις ΗΠΑ
Το προβάδισμα του πρώην προέδρου Τραμπ, αντανακλά ενδεχομένως, την αρχή του τέλους της δημοσκοπικής κυριαρχίας της Δημοκρατικής Χάρρις

Σύμφωνα με τον Maxim Lott, ιδρυτή του ElectionBettingOdds.com, οι άνθρωποι τοποθετούν τα χρήματά τους «στον ντορβά» όταν στοιχηματίζουν, κάνοντας τις στοιχηματικές εταιρείες να προβλέπουν πολύ καλύτερα τα μελλοντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το FOX NEWS.
Ο πρώην πρόεδρος Τράμπ, φαίνεται να ηγείται της στοιχηματικής κούρσας τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που δίνει μια νέα προοπτική στην έκβαση των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε στοιχήματα για τις εκλογές, σύμφωνα με τον Lott, η σελίδα του οποίου χρησιμοποιεί δεδομένα από διαφορετικές στοιχηματικές σελίδες. Τα αποτελέσματα δίνουν από την Δευτέρα προβάδισμα του Τράμπ με ποσοστό 58,5%.

Η ElectionBettingOdds.com δεν είναι η μόνη σελίδα που παρακολουθεί τις αποδόσεις στοιχημάτων. Δημοφιλείς σελίδες, όπως η RealClearPolitics που παρακολουθεί τις δημοσκοπικές εξελίξεις, ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές. Η δική τους προσέγγιση δίνει στον πρώην πρόεδρο της Αμερικής ποσοστό εκλογής 59%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τράμπ τις εκλογές αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα, αφήνοντας σταδιακά πίσω του την αντίπαλο του Κάμαλα Χάρρις ως και 20 μονάδες.
Ο Lott υποστηρίζει ότι τα στοιχηματικά ποσοστά, δίνουν στους ανθρώπους μια καλύτερη εικόνα για το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών απ’ ότι οι δημοσκοπήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι οι παίκτες του στοιχήματος συνυπολογίζουν και όλα τα ιστορικά δεδομένα πριν ποντάρουν τα χρήματά τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση το ρίσκο να τα χάσουν είναι αρκετά μεγάλο και η αγορά αυτή «δεν συγχωρεί» τέτοια λάθη.

Αν και τα στοιχήματα που αφορούν τις εκλογές είναι ένα νέο trend σε σχέση με τα στοιχήματα που αφορούσαν τα αθλητικά γεγονότα ή τα παιχνίδια του καζίνο, η αγορά φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να προσφέρει σχετικά ακριβή αποτελέσματα και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Lott υποστηρίζει ότι την προηγούμενη φορά διακινήθηκαν πάνω από 1 δις δολάρια. Δεν θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε το στοίχημα με το χρηματιστήριο, αλλά ίσως μιλάμε για έναν αρκετά αξιόπιστο δείκτη μια τάσης, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο.

Το προβάδισμα του πρώην προέδρου Τραμπ, αντανακλά ενδεχομένως, την αρχή του τέλους της δημοσκοπικής κυριαρχίας της Δημοκρατικής Χάρρις. Άλλωστε, ο ίδιος εμφάνιζε ποσοστά πιθανής εκλογής πάνω από 70%, πριν αποσυρθεί από την κούρσα ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Τα μηνύματα από αυτό το προβάδισμα, δεν είναι πολύ θετικά για τους Δημοκρατικούς, καθώς ο πληθωρισμός και η μετανάστευση αποτελούν θέματα αγκάθια για την αμερικανική κοινωνία.

Ίσως, λοιπόν, το στοιχηματικό προβάδισμα του Τράμπ να αποτελεί ένα μήνυμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, πως η Αμερική κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη είναι από την διακυβέρνησή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης