Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Έως τις 31/10 δεσμευτικές προσφορές για την συμμετοχή σε ενεργειακό hub στην Ιταλία με την Metlen μεταξύ των ενδιαφερομένων

Reuters: Έως τις 31/10 δεσμευτικές προσφορές για την συμμετοχή σε ενεργειακό hub στην Ιταλία με την Metlen μεταξύ των ενδιαφερομένων
Ο αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 27,6% στη Sorgenia, μέτοχος σε μια νέα ενοποιημένη ενεργειακή εταιρεία με ποσοστό σχεδόν 40%

Οι μνηστήρες για την απόκτηση μερίδιο σε ένα μελλοντικό εγχείρημα που συνδυάζει τα περιουσιακά στοιχεία της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Sorgenia με εκείνα της εταιρείας ηλιακής ενέργειας EF Solare πρόκειται να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ο αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 27,6% στη Sorgenia, που κατείχε η ισπανική εταιρεία κεφαλαίων Asterion, για να γίνει μέτοχος σε μια νέα ενοποιημένη ενεργειακή εταιρεία με ποσοστό σχεδόν 40%, το οποίο θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Η EF Solare και η Sorgenia ελέγχονται και οι δύο από το ιταλικό ταμείο υποδομής F2i.

Η ελληνική Metlen, είναι μεταξύ των μνηστήρων, ανέφεραν οι δύο πηγές. H Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε ερώτηση που της έγινε. Ο επενδυτικός όμιλος Sixth Street είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίων.
Η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές έχει αναβληθεί κατά ένα μήνα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που υποδείχθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι δύο πηγές του Reuters.

Η Sorgenia εστιάζει στην αιολική ενέργεια και την ενέργεια από βιομάζα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 400 μεγαβάτ (MW), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 200 MW σε ηλιακή ισχύ έως το 2027.
Η EF Solare διαθέτει 309 ηλιακά πάρκα στην Ιταλία και 10 στην Ισπανία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1071 MW.
Τα ηλιακά πάρκα είναι οι κύριοι μοχλοί για την προσθήκη δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιτύχει τους πανευρωπαϊκούς στόχους για την εξάλειψη του άνθρακα από την οικονομία.

Πέρυσι η Ιταλία πρόσθεσε σχεδόν 6 γιγαβάτ (GW) εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως χάρη σε έργα ηλιακής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης