Τελευταία Νέα

Πλωτά υπεράκτια στις Φιλιππίνες κατασκευάζουν PGEC και CE 

Πλωτά υπεράκτια στις Φιλιππίνες κατασκευάζουν PGEC και CE 
Θα είναι 3 έργα με δυναμική συνδυασμένης ισχύος 4 GW
Τα πλωτά υπεράκτια αιολικά έργα της PetroGreen Energy Corporation (PGEC) και της Copenhagen Energy (CE) στις Φιλιππίνες έχουν λάβει το Πιστοποιητικό Green Lane από το Συμβούλιο Επενδύσεων της ασιατικής χώρας (BOI). 

Σύμφωνα με την CE, η πιστοποίηση έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει τη διαδικασία εξασφάλισης μελλοντικών αδειών και αδειών, επιτρέποντας στην εταιρεία να παρακολουθεί γρήγορα την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων. 

Αμφότερες οι εταιρείες άρχισαν να αναπτύσσουν από κοινού έργα στις ακτές των Φιλιππίνων το 2020 και επισημοποίησαν τη συνεργασία τους δημιουργώντας μια εταιρική σχέση, την BuhaWind Energy Philippines, το 2022.  

Συνοπτικά τα έργα
Η συνεργασία έχει να κάνει με την ανάπτυξη 3 πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, με δυναμική συνδυασμένης ισχύος 4 GW. 
Το Northern Luzon, που βρίσκεται στην υπεράκτια του Ilocos Norte, θα παράγει 2 GW ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το 2030. 
Το έργο North Mindoro (βρίσκεται στα ανοικτά των Occidental Mindoro και Batangas), πρόκειται να παράγει 1 GW ηλεκτρικής ενέργειας, με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2031.  Ομοίως, το έργο East Panay (βρίσκεται στα ανοικτά των Iloilo και Guimaras), προβλέπεται να παράγει 1 GW ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2033.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης