PPAs μεταξύ WSW και Centrica Energy από ΑΠΕ για 10 χρόνια 

PPAs μεταξύ WSW και Centrica Energy από ΑΠΕ για 10 χρόνια 
Παραγωγή άνω των 77 GWh για 19.250 νοικοκυριά ετησίως
Η Wuppertaler Stadtwerke (WSW) και η Centrica Energy συμφώνησαν σε δύο μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) για ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), η κάθε μία που εκτείνεται σε 10 χρόνια.  
Βάσει των συμφωνιών, η Centrica Energy θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο WSW από ένα γερμανικό χερσαίο αιολικό πάρκο που αναπτύχθηκε από την PNE AG και δύο ηλιακά πάρκα που αναπτύχθηκαν από την ENERPARC AG.  
Η παρεχόμενη ισχύς επιτρέπει στη WSW να προμηθεύει πελάτες όπως η Bayer AG με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές υψηλής ποιότητας σε ορισμένες από τις γερμανικές εγκαταστάσεις της.  
 
Παραγωγή άνω των 77 GWh για 19.250 νοικοκυριά ετησίως
Το χερσαίο αιολικό πάρκο έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 32 μεγαβάτ (MW) και παράγει περίπου 58 GWh ετησίως, ενώ τα δύο ηλιακά πάρκα έχουν συνδυασμένη ισχύ άνω των 19 MW και παράγουν περίπου 19 γιγαβατώρες (GWh) ετησίως.  
Συλλογικά, οι εγκαταστάσεις θα παρέχουν περισσότερες από 77 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ετησίως, που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 19.250 νοικοκυριών. 
Οι Μακροπρόθεσμες Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας (PPAs) είναι ένα μέσο βασισμένο στην αγορά που διασφαλίζει τη συνεχή πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τον κίνδυνο τιμών.  

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών
«Συμφωνίες σαν αυτές μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε ενεργά την ενεργειακή μετάβαση. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε βιώσιμα και καινοτόμα προϊόντα για το μέλλον και να αναλάβουμε την ευθύνη μας για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος», λέει ο Tobias Wendisch (Επικεφαλής Εμπορίας και Ελέγχου Ενέργειας στο WSW), υπογραμμίζοντας την ισχυρή εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που έχει χτιστεί με την Centrica Energy.

Ο Jan Gibbert (Επικεφαλής Κεντρικής Ευρώπης και Προέλευσης Βιομεθανίου στην Centrica Energy), δήλωσε: «Η συνεργασία με το WSW ήταν ευχαρίστηση. Με αυτό το έργο, διευρύναμε περαιτέρω την παρουσία και τις αρμοδιότητές μας στη Γερμανία, ειδικά στην αγορά των PPA.
Αυτοί οι τύποι συμφωνιών καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας μπορούν να ενσωματωθούν με επιτυχία στις δομές PPA και να χρησιμοποιηθούν για την παροχή τελικών εταιρικών χρηστών». 
 
Σχετικά με το Wuppertaler Stadtwerke (WSW)
Για περισσότερα από 75 χρόνια, η Wuppertaler Stadtwerke (WSW) ανοίγει το δρόμο για βιώσιμη και ψηφιακή προσφορά και κινητικότητα.  
Ο Όμιλος WSW καλύπτει τους επιχειρηματικούς τομείς της παροχής ενέργειας, των δημόσιων μεταφορών, της παραγωγής πόσιμου νερού, των ενεργειακών υπηρεσιών και της αστικής αποχέτευσης και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες και εταιρείες εκπαίδευσης στο Βούπερταλ. Περίπου 3.000 εργαζόμενοι διασφαλίζουν ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού για ανθρώπους και εταιρείες στην περιοχή είναι εγγυημένη – 365 ημέρες το χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης