Διαγωνισμός 3 εκατ. ευρώ για έρευνες καλωδίων στη Β. Θάλασσα από την TenneT  

Διαγωνισμός 3 εκατ. ευρώ για έρευνες καλωδίων στη Β. Θάλασσα από την TenneT  
Στις 9/12 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό - Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2025 (offshorewind.biz) 
Ο ολλανδικός διαχειριστής υπεράκτιων συστημάτων μεταφοράς (TSO) TenneT, άνοιξε μια περίοδο υποβολής αίτησης για διαγωνισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ για έρευνες καλωδίων που είναι εγκατεστημένα στον ολλανδικό τομέα της Βόρειας Θάλασσας. 

Όπως υποστηρίζει το offshorewind.biz, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2025 και θα εκτελεστούν στα καλώδια εξαγωγής στις ζώνες υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borssele και Hollandse Kust και στις διασυνδέσεις Cobra και NorNed. 
Η TenneT έχει χωρίσει τις 3 περιοχές έρευνας λειτουργίας και συντήρησης (O&M) σε χωριστές παρτίδες, αλλά οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν προτάσεις για πολλαπλές παρτίδες.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 9η Δεκεμβρίου 2024.  

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες
Το εύρος εργασίας περιλαμβάνει ήχους πολλαπλών ακτίνων (MBES), βυθόμετρο πλευρικής σάρωσης (SSS) και αερομεταφερόμενες έρευνες ή επισκοπήσεις με χρήση άλλων λύσεων για την κάλυψη περιοχών προσγείωσης/παλιρροίας σύμφωνα με καθορισμένες τεχνικές προδιαγραφές.  
Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης τον καθορισμό της βαθυμετρίας και της τοπογραφίας του βυθού και των χαρακτηριστικών του για τον εντοπισμό των εμποδίων στο διάδρομο και τον εντοπισμό τυχόν πιθανών εκθέσεων καλωδίων ή ελεύθερων ανοιγμάτων.  

Στη ζώνη Borssele, οι εργασίες θα αναληφθούν στα καλώδια εξαγωγής
που θα εκτελούνται από τις πλατφόρμες Borssele Alpha και Beta και τη διασύνδεση της Borssele Beta. 

Στην υπεράκτια αιολική περιοχή Hollandse Kust
, η TenneT σχεδιάζει να ερευνήσει τα καλώδια εξαγωγής στις Hollandse Kust Zuid Alpha, Hollandse Kust Zuid Beta, Hollandse Kust Noord, Hollandse Kust West Alpha και Hollandse Kust West Beta. 

Σχεδιάζεται επίσης η διεξαγωγή ερευνών στις διασυνδέσεις μεταξύ
Hollandse Kust Zuid Alpha και Beta, και Hollandse Kust West Alpha και Beta. 

Τα ακριβή δρομολόγια και οι ποσότητες θα δημοσιευτούν στη δεύτερη φάση, την πρόσκληση υποβολής προσφορών (ITT).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης