Ενέργεια

TotalEnergies: Από το 2027 το νέο κύμα προμήθειας LNG

TotalEnergies: Από το 2027 το νέο κύμα προμήθειας LNG

Λόγω καθυστερήσεων λειτουργίας των έργων

 

Το επόμενο κύμα προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα έρθει στο δίκτυο από το 2027, αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για το 2025, λόγω καθυστερήσεων στο έργο, δήλωσε την Τρίτη ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος LNG της TotalEnergies, Gregory Joffroy σύμφωνα με το Reuters.
"Μεσοπρόθεσμα (προοπτικές), βλέπουμε ότι ορισμένα έργα LNG που επρόκειτο να τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες έχουν καθυστερήσει. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα επηρεάσει τα ισοζύγια και τις προμήθειες φυσικού αερίου", δήλωσε ο Joffroy στο συνέδριο Asia Gas Markets .«Μακροπρόθεσμα, είναι σαφές ότι θα έχουμε ένα νέο κύμα προσφοράς από το 2027 (έως) το 2030».

Καθυστερήσεις

Στις ΗΠΑ, η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ο πληθωρισμός από την έντονη αύξηση των μισθών και οι ελλείψεις εξοπλισμού πίεσαν τους κατασκευαστές LNG και καθυστέρησαν ορισμένα έργα εκεί, ενώ η παύση του Προέδρου Joe Biden τον Ιανουάριο στις εγκρίσεις για νέα έργα εξαγωγής LNG δημιούργησε επίσης αβεβαιότητα.
Ο Joffroy είπε ότι αναμένει ότι η ζήτηση LNG θα είναι υψηλότερη το 2035 από τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που εξακολουθούν να καταναλώνουν άνθρακα θα στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο και με την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης