Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι ΗΠΑ «οχυρώνονται» απέναντι στην κλιματική αλλαγή (POLITICO)

Οι ΗΠΑ «οχυρώνονται» απέναντι στην κλιματική αλλαγή (POLITICO)
Η Νέα Υόρκη αποτελεί φάρο… για επενδύσεις ενάντια στις αυξανόμενες επιπτώσεις των νέων και έντονων καιρικών φαινομένων
Οι ΗΠΑ έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύσει σε έργα που θα αποτρέψουν τις όποιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του POLITICO. 
Νέα Υόρκη και Χιούστον κάνουν την αρχή και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες Πολιτείες.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς μόλις αποκάλυψε μια σειρά από τοιχώματα για να προστατεύσει μέρος του Μανχάταν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Το κόστος ανέρχεται σε 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Η πόλη είναι μόνο η τελευταία που οχυρώθηκε ενάντια στις αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Το Χιούστον θα αρχίσει σύντομα να κατασκευάζει ένα σύστημα παράκτιων φραγμών και οι Πολιτείες από τη Φλόριντα έως τη Βόρεια Καρολίνα εξετάζουν πώς να προσαρμοστούν σε συχνότερες φυσικές καταστροφές μετά τους τυφώνες Helene και Milton που προκάλεσαν μια ή δύο θανατηφόρες πλημμύρες και ανέμους. Αλλά δεν θα είναι φθηνό. Και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα μπορούσαν να καθορίσουν πόσα ομοσπονδιακά μετρητά είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην κατασκευή θαλάσσιων τοιχωμάτων, τη φύτευση μαγκρόβων και την εγκατάσταση άλλων αντιπλημμυρικών ελέγχων - για να μην αναφέρουμε την αναβάθμιση της υποδομής, όπως η σκλήρυνση του ηλεκτρικού δικτύου.  

Τα σχέδια του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι εάν κερδίσει τις εκλογές θα περικόψει τους πόρους και το εργατικό δυναμικό κυβερνητικών φορέων.Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία είναι επιφορτισμένη με την παροχή κεφαλαίων για την προσαρμογή του κλίματος σε πολιτείες και τοποθεσίες.  
Έχει επίσης δεσμευτεί να ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη χρηματοδότηση από τον νόμο για το κλίμα του 2022 του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είπε ότι θα βασιστεί στις ενέργειες του Μπάιντεν. 
Οι ζημιές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες κοστίζουν στις ΗΠΑ περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, αλλά η προσαρμογή μπορεί να αμβλύνει αυτά τα κόστη έως και κατά το 1/3, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εθνική αξιολόγηση του κλίματος.  

Μεγάλες επενδύσεις σε κλιματικά έργα
Ο νόμος για το κλίμα και ο δικομματικός νόμος για τις υποδομές του 2021, δημιούργησαν ιστορικές επενδύσεις για ορισμένα έργα προσαρμογής του κλίματος, όπως η ενίσχυση των υποδομών για το νερό. 
Τέτοια έργα χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν, μεγάλα χρηματικά ποσά και συχνά πολύπλοκη πολιτική πλοήγηση. 
Η ανάκαμψη της Νέας Υόρκης από τον τυφώνα Sandy του 2012 κράτησε χρόνια και τελικά προκάλεσε συνομιλίες για την οχύρωση.
Τώρα η πόλη συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή 18 αναπτυσσόμενων φραγμάτων κατά μήκος σχεδόν 2,5 μιλίων ακτής στη νοτιοανατολική πλευρά του Μανχάταν.
12 εμπόδια είναι λειτουργικά και ο δήμαρχος είπε ότι αναμένει όλα (και τα 18), να είναι έτοιμα μέχρι το 2026. Ο Άνταμς χαρακτήρισε τα θαλάσσια τοιχώματα  ως «το μεγαλύτερο έργο προσαρμογής στο αστικό κλίμα στις ΗΠΑ». 
Στόχος είναι «να αποτρέψουμε την καταστροφή των σπιτιών τους και την απώλεια των πάντων», διατείνεται ο δήμαρχος. 
Το Χιούστον σχεδιάζει ένα έργο ακόμη μεγαλύτερο.
Το σύστημα παράκτιων φραγμάτων γνωστό ως «Ike Dike» θα μπορούσε να διαρκέσει 20 χρόνια για να κατασκευαστεί με κόστος 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σχέδιο αναπτύχθηκε μετά τον τυφώνα Ike που κατέστρεψε το Χιούστον και το Γκάλβεστον το 2008. 
Νωρίτερα φέτος, το Χιούστον έλαβε έγχυση 500.000 δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ξεκινήσει τις προκατασκευαστικές εργασίες. Το Κογκρέσο ενέκρινε το έργο το 2022, αλλά πέρυσι απέρριψε ένα αρχικό αίτημα χρηματοδότησης από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Randy Weber, του οποίου η περιφέρεια περιλαμβάνει το Galveston.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης