Ενέργεια

Αίγυπτος: Διαγωνισμός για την αγορά 20 φορτίων LNG

Αίγυπτος: Διαγωνισμός για την αγορά 20 φορτίων LNG

Παραμένει ισχυρή η ζήτηση και το 2025

 

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να προκηρύξει διαγωνισμό αναζητώντας έως και 20 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να καλύψει τη ζήτηση για το πρώτο τρίμηνο του 2025, δήλωσαν τρεις εμπορικές πηγές στο Reuters τη Δευτέρα.

Η αραβική χώρα επέστρεψε στο να είναι καθαρός εισαγωγέας φυσικού αερίου, αγοράζοντας περισσότερα από 50 φορτία μέχρι στιγμής φέτος και εγκαταλείποντας τα σχέδια να γίνει αξιόπιστος προμηθευτής στην Ευρώπη.

Η Αιγυπτιακή General Petroleum Corporation (EGPC) αναμένεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την αγορά μεταξύ 15 και 20 φορτίων LNG, ανέφεραν οι πηγές

Όπως και οι προηγούμενοι διαγωνισμοί φέτος, ο νέος θα εκδοθεί με βάση αναβολής πληρωμής 6 μηνών, ανέφεραν οι πηγές χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μία από τις πηγές είπε ότι η ζήτηση της Αιγύπτου για LNG αναμένεται να παραμείνει ισχυρή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας

Η ζήτηση της Αιγύπτου για εισαγόμενο φυσικό αέριο οφείλεται στη συρρίκνωση των εγχώριων προμηθειών ακριβώς όταν οι αναλυτές αναμένουν ότι η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 39% την επόμενη δεκαετία.

Η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου υποχώρησε σε χαμηλό έξι ετών τον Μάιο και αναμένεται να μειωθεί κατά 22,5% περαιτέρω έως το τέλος του 2028, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Energy Aspects.

Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αύξησης των εισαγωγών, η Αίγυπτος αναμένεται να εγκαταστήσει μια δεύτερη πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης αποθήκευσης (FSRU) στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Kpler.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης