Τελευταία Νέα

Γαλλία: Το σχέδιό της για την υπεράκτια αιολική ενέργεια σε ορίζοντα 10ετίας - Δείτε τον χάρτη

Γαλλία: Το σχέδιό της για την υπεράκτια αιολική ενέργεια σε ορίζοντα 10ετίας - Δείτε τον χάρτη
Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταξύ άλλων, την παραγωγή 1,5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Μεσόγειο έως το 2025 μέσω δύο πλωτών αιολικών πάρκων
Την Παρασκευή (18/10), οι Γάλλοι υπουργοί Ενέργειας Olga Givernet και Θάλασσας και Αλιείας Fabrice Loher, ενημέρωσαν σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι 15 GW υπεράκτιων αιολικών έργων βρίσκονται στα σκαριά για τα επόμενα 10 χρόνια.

Αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί,  η Γαλλία θα μπει σε τροχιά για να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτής της φιλοδοξίας, εντός των επόμενων μηνών η Γαλλία θα προκηρύξει διαγωνισμούς για δύο σταθερά και τρία πλωτά αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 9,2 GW.

«Οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος των εθνικών σχεδίων για 45 GW πράσινης ενέργειας μέχρι το 2050.

Αυτό είναι ένα μήνυμα για τη βιομηχανική αλυσίδα αξίας, για να τους πούμε ότι δεν είναι η στιγμή να αποτοποθετηθούν ή να προχωρήσουν σε απολύσεις», δήλωσε η Givernet.

Ορισμένες από τις βασικές θαλάσσιες ζώνες που έχουν προσδιοριστεί για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών συστημάτων περιλαμβάνουν τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, τη Βρετάνη και τον Βόρειο Ατλαντικό.

Ωστόσο, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην περιοχή της Μεσογείου.

ΓΑΛΛΙΑ.jpg

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την παραγωγή 1,5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην περιοχή αυτή έως το 2025 μέσω δύο πλωτών αιολικών πάρκων.

Στην περιοχή της Μεσογείου σχεδιάζονται επίσης και υπεράκτιοι αιολικοί λιμένες.

Για παράδειγμα, η περιοχή της Οξιτανίας έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση των λιμανιών της Sète και του Port-la-nouvelle, μετατρέποντάς τα σε κόμβους για την κατασκευή, την εφοδιαστική και την υποστήριξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης