Ενέργεια

Mε έδρα το Ντουμπάϊ επελαύνει ο σκιώδης ρωσικός στόλος LNG - Bloomberg

Mε έδρα το Ντουμπάϊ επελαύνει ο σκιώδης ρωσικός στόλος LNG - Bloomberg
Η Ρωσία χρησιμοποιεί μια σειρά από τέτοιες εταιρείες με έδρα από το Ντουμπάι ως την Κίνα, προκειμένου να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αρκτική και τις LNG 2
Μια νέο-ιδρυθείσα εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι ανέλαβε τρία δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου, σε μια τελευταία προσπάθεια της Ρωσίας να παρακάμψει τις κυρώσεις των χωρών της Δύσης.
Τα πρώην ρωσικής διαχείρισης σκάφη Velikiy Novgorod, Pskov και La Perouse, έχουν μεταφέρει από τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε μέρος της δραστηριότητας τους σε μια εταιρεία που λέγεται Matias Ship Management (πηγή Equasis).

Οι εταιρείες αυτές με έδρα το Ντουμπάι, συχνά χρησιμοποιούνται για να αποκρύπτεται η ιδιοκτησιακή τους κατάσταση από τις αρχές των δυτικών χωρών.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί μια σειρά από τέτοιες εταιρείες με έδρα από το Ντουμπάι ως την Κίνα, προκειμένου να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αρκτική και τις LNG 2 εγκαταστάσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πέρσι κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Οι πρακτικές αυτές είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό της δημιουργίας ενός σκιώδους στόλου.
Τα γραφεία της Matias Ship Management τοποθετούνται στην ίδια ακριβώς θέση, στο Meydan Hotel, με μία ακόμα παρόμοια εταιρεία την Nur Global Shipping, που φαίνεται να αποτελεί «βιτρίνα» της Ρωσίας για την δημιουργία του σκιώδους στόλου της.

Το ξενοδοχείο που αυτές οι δύο εταιρείες εδρεύουν, βρίσκεται σε μια ελεύθερη ζώνη εμπορίου που έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ και τους ντόπιους αξιωματούχους για αδιαφάνεια.
Η Matias Ship Management δεν διαθέτει κάποια διαδικτυακή σελίδα ή περαιτέρω στοιχεία επικοινωνίας, ούτε απαντά στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της.

Κυρώσεις από την M.Βρετανία

Τα εν λόγω πλοία, τα διαχειριζόταν παλαιότερα η Gazprom PJSC και η Sovcomflot PJSC. Δυο από αυτά τα σκάφη ανήκουν σήμερα σε εταιρείες με ίδια διεύθυνση με την Matias Ship Management, που η UAE (εταιρική βάση δεδομένων) δείχνει ότι ιδρύθηκε μόλις τον Αύγουστο.

Το Pskov ανήκει σε μια εταιρεία ονόματι Nephrite Shipping Inc. Με διεύθυνση ίδια με άλλες παρόμοιες σκιώδεις εταιρείες, σύμφωνα με όσα αποκάλυπτε έκθεση της Global Witness το 2012.
Και τα τρία σκάφη έχουν εξυπηρετήσει το μικρότερο εργοστάσιο εξαγωγής LNG της Portovaya στην ρωσική ακτή της Βαλτικής, στο οποίο δεν έχουν επιβληθεί ακόμα περιορισμοί από την Δύση. Παρόλα αυτά, η Μεγάλη Βρετανία επέβαλλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κυρώσεις στο Velikiy Novgorod και τον προηγούμενο μήνα στο La Perouse.

Εταιρείες με ίδια διεύθυνση έδρας στο Ντουμπάι, φαίνεται να ανέλαβαν πρόσφατα την διαχείριση ρώσικων πλοίων εξαγωγής LNG, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός σκιώδους στόλου που θα παραβλέπει τους περιορισμούς που έχει θέσει η Δύση στην Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης