Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Τελ Αβίβ μεταβαίνει άμεσα ο Άντονι Μπλίνκεν

Στο Τελ Αβίβ μεταβαίνει άμεσα ο Άντονι Μπλίνκεν
Μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων, θέμα που αναμένεται να τεθεί στις επαφές του Άντονι Μπλίνκεν
Ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ - Χεζμπολάχ αλλά και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Άμος Χόχσταϊν βρίσκεται στον Λίβανο πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων, αναχωρεί σήμερα για ένα μεγάλο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Αναφορικά με την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εξέλιξη όσο διαρκεί το ταξίδι του Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή.

Μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων, θέμα που αναμένεται να τεθεί στις επαφές του Άντονι Μπλίνκεν. Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, τόνισαν στους Ισραηλινούς ομολόγους τους πως πρέπει να κλείσουν το κεφάλαιο μετά τη δολοφονία των ηγετών της Χαμάς ώστε να ολοκληρωθεί η σύγκρουση που διαρκεί για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε. Προχωρήστε, προχωρήστε προς μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, βεβαιωθείτε ότι θα κινηθούμε προς μια κατεύθυνση που θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της εξόντωσης του Σινουάρ στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση του πυρός, όπως και κατά πόσο Νετανιάχου και Χαμάς είναι πραγματικά διατεθειμένοι να τερματίσουν τον πόλεμο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης