Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία: Ιδρύει νέα κρατική εταιρεία για την παραγωγή πυρηνικών αντιδραστήρων

Ιταλία: Ιδρύει νέα κρατική εταιρεία για την παραγωγή πυρηνικών αντιδραστήρων

 Θα ιδρυθεί πριν από το τέλος του έτους

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα παρουσιάσει μια κρατική εταιρεία που θα κατασκευάσει προηγμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη χώρα πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας τη Δευτέρα.
«Μέχρι το τέλος του έτους, θα παρουσιάσουμε μια βιομηχανική οντότητα που θα είναι σε θέση να κατασκευάσει πυρηνικούς αντιδραστήρες επόμενης γενιάς στη χώρα μας και ίσως να εξάγει», δήλωσε ο υπουργός Adolfo Urso στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μιλάνο.

Η δεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Giorgia Meloni πιστεύει ότι οι μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες και οι προηγμένοι αρθρωτοί αντιδραστήρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του άνθρακα από τους πιο ρυπογόνους τομείς της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα, του γυαλιού και της κεραμοποιίας.
Οι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας απαγορεύονται στην Ιταλία μετά τα δημοψηφίσματα το 1987 και το 2011, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει να συντάξει κανόνες που θα επιτρέπουν τη χρήση νέων τεχνολογιών πυρηνικής ενέργειας και θα άρει την απαγόρευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης