Τελευταία Νέα
Ενέργεια

To μέλλον ανήκει στα ινδικά διυλιστήρια με επενδύσεις 45 δισ στα πετροχημικά

To μέλλον ανήκει στα ινδικά διυλιστήρια με επενδύσεις 45 δισ στα πετροχημικά
Η παραγωγή πετροχημικών της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί από 29,6 εκατομμύρια τόνους που είναι σήμερα σε 46 εκατομμύρια τόνους ως το 2030

Η Ινδία ετοιμάζει μια εκτόξευση στην αγορά πετροχημικών, με το ποσό των 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων να αναμένεται να επενδυθεί την επόμενη δεκαετία, για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση.
Όλο και περισσότεροι Ινδοί ανήκουν, πια, στη μεσαία τάξη και η ανάγκη για προϊόντα- παράγωγα του πετρελαίου αυξάνεται (από πλαστικά μέχρι λιπάσματα) κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό πετρελαίου Hardeep Singh Puri, αυτή η αυξανόμενη τάση δημιουργεί ένα παράθυρο για σημαντικές επενδύσεις, καθώς η κατανάλωση πετροχημικών συνεχίζει να υστερεί σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Σήμερα η Ινδία καταναλώνει περίπου 25 με 30 εκατομμύρια τόνους πετροχημικών παραγώγων ετησίως, αξίας 220 δισεκατομμυρίων δολ που πρόκειται να αυξηθεί στα 300 δις ως το 2025. Όσο η οικονομίας της διευρύνεται η χώρα θα χρειαστεί να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή πετροχημικών, προκειμένου να καλύψει την ζήτηση. Το πλάνο αυτό θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της Ινδίας να μειώσει την χρήση άνθρακα στην οικονομία και να διατηρήσει μια ενεργειακή σταθερότητα.

Οι κρατικές και οι ιδιωτικές εταιρείες πετρελαίου, όπως οι Nayara Energy, Haldia Petrochemicals, και ONGC έχουν συνολικά δεσμεύσει πάνω από 45 δις δολάρια για την ενίσχυση της παραγωγής, ενώ αναμένονται και περισσότερες επενδύσεις. Η ONGC δήλωσε, πριν λίγο καιρό, ότι έχει σχέδια για ένα διυλιστήριο 8,3 δις δολάρια και ένα project για τα πετροχημικά.

Η παραγωγή πετροχημικών της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί από 29,6 εκατομμύρια τόνους που είναι σήμερα σε 46 εκατομμύρια τόνους ως το 2030. Αυτή η προσδοκώμενη ανάπτυξη είναι ένας βασικός παράγοντας επιβίωσης για τις πετρελαϊκές εταιρίες, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για τα παραδοσιακά καύσιμα μειώνεται, λόγω της άνθισης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει βελτιωμένη απόδοση.

Τα ινδικά διυλιστήρια αναμένεται να αυξήσουν την ικανότητα διύλισής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια κατά 22%, κάτι που θα τα καταστήσει πιο ανταγωνιστικά. Θα καταφέρουν, έτσι, να καλύψουν την ζήτηση για καύσιμο, όσο και για πετροχημικά, κάνοντας τα έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της Big Oil στο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης