Ενέργεια

Κίνα: Αυξημένη κατά 4% η παραγωγή άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή τον Σεπτέμβριο (Oil Price)

Κίνα: Αυξημένη κατά 4% η παραγωγή άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή τον Σεπτέμβριο (Oil Price)
Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της παραγωγής της Κίνας
Η παραγωγή άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκε κατά 4,4% τον περασμένο μήνα, ανερχόμενη σε 414,46 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με το Oil Price, ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε επίσης σε σύγκριση με τον Αύγουστο, όπου παρήχθησαν συνολικά 396,55 εκατομμύρια τόνοι.

Η αύξηση ήρθε μετά το τέλος των επιθεωρήσεων ασφαλείας σε περιοχές-σημεία αναφοράς για την παραγωγή άνθρακα και μετά το τέλος των εργασιών συντήρησης σε σχετικές μονάδες.

«Μετά τον τερματισμό της συντήρησης σε ορισμένες μονάδες μεθανόλης, ουρίας, PVC και άλλων χημικών προϊόντων με βάση τον άνθρακα, η παραγωγή άρχισε να αυξάνεται σημαντικά», έγραψε το Reuters, επικαλούμενο αναλυτές της Galaxy Futures, μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα την Κίνα.

Μικρή αύξηση της παραγωγής στο 9μηνο

Ωστόσο, η παραγωγή άνθρακα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αυξήθηκε μόνο οριακά, κατά 0,6%, ανερχόμενη σε συνολικά 3,48 δισεκατομμύρια τόνους.

Η παραγωγή επηρεάστηκε αναμφίβολα από τις έρευνες για την ασφάλεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εργατικών ατυχημάτων στα ανθρακωρυχεία.

Η ζήτηση προερχόταν κυρίως από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, όπου ο άνθρακας εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς, και τη βαριά βιομηχανία.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκε κατά 8,9% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 545,1 δισεκατομμύρια kWh, ανέφερε η κρατική στατιστική υπηρεσία.

Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας αυξήθηκαν επίσης τον Σεπτέμβριο, σε συνολικά 47,59 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, μια αύξηση 13% από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η αύξηση των εισαγωγών οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε ένα ευνοϊκό arbitrage μεταξύ της ξένης και της εγχώριας προσφοράς.

Το ασιατικό σημείο αναφοράς των τιμών του άνθρακα, στο Newcastle της Αυστραλίας, κινούνταν πτωτικά για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου μήνα.

Το χαμηλότερο επίπεδο τον Σεπτέμβριο, στα 136,46 δολάρια ανά μετρικό τόνο στις 23 Σεπτεμβρίου, ήταν μια πτώση 7% από το υψηλό του Αυγούστου στα 147,13 δολάρια ανά τόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters.

Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της παραγωγής της Κίνας, παρά την αύξηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας μετά και τις άφθονες βροχοπτώσεις, οι οποίες μείωσαν το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Το φυσικό αέριο, αντίθετα, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης