Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι κίνδυνοι των πλημμυρών στην Ημερίδα Διαβούλευσης στη Σύρο

Οι κίνδυνοι των πλημμυρών στην Ημερίδα Διαβούλευσης στη Σύρο
Θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. - Συνεργασία ΥΠΕΝ με τη Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - Δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, διοργανώνει ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου (EL14).

H ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης (Θέμιδος), με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά.

Στόχος της είναι η πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων. 

Η διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση των ΣΔΚΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ.


Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 1ης Αναθεώρησης ΣΔΚΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου (EL14), με έμφαση:

-      Στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση των Κινδύνων Πλημμύρας,

-      Στους Χάρτες Επικινδυνότητας και Κινδύνων Πλημμύρας και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

-      Στους Στόχους του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και το Πρόγραμμα Μέτρων.

Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπόψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε: Ομάδα Σύμπραξις – (+30) 210 7248644  diavoulefsi@sympraxis.eu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης