Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Φινλανδία θα χάσει το στόχο της για το κλίμα μέχρι το 2030 λένε οι ειδικοί

Η Φινλανδία θα χάσει το στόχο της για το κλίμα μέχρι το 2030 λένε οι ειδικοί
Η μεγαλύτερη μείωση των ρύπων θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην πιο ενεργοβόρα βιομηχανία
Με βάση τις τρέχουσες ενεργειακές πολιτικές της Φινλανδίας, φαίνεται πως η σκανδιναβική χώρα δεν θα καταφέρει τελικά να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει για το κλίμα και τις εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Όπως διαβάζουμε στο Energy Market Price, oι τρέχουσες πολιτικές υπολείπονται του στόχου για το 2030 κατά 1,3-1,6 εκατ. τόνους.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την κοινή μελέτη που εκπόνησαν το ερευνητικό κέντρο VTT της χώρας, το Ινστιτούτο Φυσικών Πόρων και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος.

Η εν λόγω μελέτη εντόπισε ένα χάσμα στις εκπομπές της τάξης των 2-19 εκατ. τόνων όσον αφορά τον στόχο του 2035, ενώ απαιτούνται πρόσθετα μέτρα σε όλους τους τομείς, όπως η βαριά βιομηχανία, η γεωργία και οι μεταφορές.

Εάν δεν γίνουν κάποιες πολύ σημαντικές επενδύσεις σε έργα καθαρής ενέργειας, οι εκπομπές θα μπορούσαν να υπερβούν τις τρέχουσες προβλέψεις, ανέφερε η έκθεση, αν και πρόσθεσε ότι παραμένουν βασικές αβεβαιότητες όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, δεδομένης της εξέλιξης της χρήσης γης και του δασικού τομέα.

Η μεγαλύτερη μείωση των ρύπων θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην πιο ενεργοβόρα βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης