Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Reuters: Δυτικές εταιρείες ασφαλίζουν τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο   

Reuters: Δυτικές εταιρείες ασφαλίζουν τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο   

Παρά τις ανησυχίες για ανώτατα όρια τιμών

 

Δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες παρείχαν κάλυψη σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό, διατηρώντας τη ροή του πετρελαίου της μετά την απόσυρση πολλών στον εμπορικό τομέα από φόβο παραβίασης των κανόνων του ανώτατου ορίου τιμών της G7, σύμφωνα με στοιχεία  από traders και φορτωτές που επικαλείται το Reuters.

Τα στοιχεία που είδε το Reuters έδειξαν ότι πέντε ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η American Club, με έδρα  στο Λουξεμβούργο και η Νορβηγική Gard, παρείχαν κάλυψη σε 10 δεξαμενόπλοια που έπλευσαν από τη Ρωσία στην Ασία φέτος.

Η American Club και η West of England παρείχαν ασφάλιση για δύο πλοία - το Gioiosa και το Orion I - που πραγματοποίησαν παρόμοια ταξίδια στις αρχές του 2024.

Και τα δύο πλοία φόρτωσαν αργό από την κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, στη  Ρωσική Βαλτική και έπλευσαν στην Κίνα, έδειξαν τα στοιχεία.

Οι τρεις  εταιρείες, που ασφαλίζουν πλοία από ρύπανση από πετρέλαιο, τραυματισμούς και απώλειες ζωών, λένε ότι παρέχουν υπηρεσίες στα μέλη τους.

Το ανώτατο όριο, που επέβαλε η Ομάδα των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών και οι σύμμαχοί τους για να περιορίσουν την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, επιτρέπει σε δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες και πλοία να συμμετέχουν στο ρωσικό εμπόριο πετρελαίου μόνο εάν το πετρέλαιο πωλείται κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Πολλοί από αυτούς που σταμάτησαν να εμπορεύονται τέτοια φορτία είπαν ότι το έκαναν επειδή δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι για την τιμή του πετρελαίου που μεταφέρουν τα πλοία που ασφαλίζονταν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης