Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρίσι: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων
Στους δρόμους του Παρισιού θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί, ενώ την σήμερα θα κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα 45 χιλιάδες χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με 10 χιλιάδες στρατιώτες
Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη και να προστατεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο τους τουρίστες και τους αθλητές που θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν σήμερα (26/7).

Ο Μπρούνο Λε Ρέι, διευθυντής ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε ότι θα παρθούν επιπλέον μέτρα μέσα στο γήπεδο της Σεντ-Ετιέν, καθώς η πρόσβαση στο γήπεδο είναι πιο εύκολη σε σχέση με άλλα στάδια.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα φροντίζει για την ασφάλεια έξω από τους Ολυμπιακούς χώρους, όμως στο εσωτερικό των Αγώνων την ευθύνη θα έχουν οι διοργανωτές, οι οποίοι έχουν συμβόλαια με περισσότερες από 110 εταιρείες ασφαλείας.

Αναγνώρισε ότι οι Γάλλοι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν να βρουν επαρκές γυναικείο προσωπικό για τις γυναίκες θεατές, αλλά είπε ότι η τεχνολογία θα βοηθούσε: «Χρησιμοποιώντας ανιχνευτές μετάλλων, το αρσενικό προσωπικό ασφαλείας μπορεί να ελέγχει τις γυναίκες θεατές χωρίς να χρειάζεται το άγγιγμα», είπε.

Εξοπλισμός όπως εμπόδια, κάμερες και ανιχνευτές αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ, με το υπόλοιπο κυρίως για το προσωπικό.

Πριν από την τελετή έναρξης, οι περισσότερες γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα είναι κλειστές.

Περιορισμένη είναι η πρόσβαση και στο κέντρο της «πόλης του φωτός». Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι θα μπορούν με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας να βρεθούν στην περιοχή που έχει αποκλειστεί και περιλαμβάνει το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ.

Στους δρόμους του Παρισιού θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί, ενώ την σήμερα θα κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα 45 χιλιάδες χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με 10 χιλιάδες στρατιώτες.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης