Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στο Κίεβο - Bild: Οι Ουκρανοί ηττώνται στο Ντονμπάς

Μακελειό στο Κίεβο - Bild: Οι Ουκρανοί ηττώνται στο Ντονμπάς
«Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Ντονμπάς», τόνισε η Bild
Μακελειό με βομβαρισμούς στο Κίεβο, στην αντεπίθεση των Ρώσων μετά τους βομβαριδισμούς ενεργειακών υποδομών που επιχείρησαν με drone οι Ουκρανοί. Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις γερμανικών μέσων όπως η Bild αναφέρουν ότι η πλευρά των Ουκρανών πληρώνει την αντεπίθεση στο Κουρσκ με σημαντικές απώλειες στο Ντονμπάς.

Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο
σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02/9), όπως ανακοίνωσαν αξιωματικοί των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Telegram.

Πιο αναλυτικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν δεκάδες πυραύλους εναντίον του Κιέβου, με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο να ανακοινώνει πως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στάλθηκαν σε διάφορες συνοικίες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς και ζημιές από τα συντρίμμια όπλων που καταρρίφθηκαν.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν περίπου 20 πυραύλους, τόσο κρουζ όσο και βαλλιστικούς, που βλήθηκαν εναντίον της πρωτεύουσας.

Πυρκαγιά ξέσπασε στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, όπου τραυματιοφορείς προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram. Στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, κτιριακές εγκαταστάσεις πανεπιστημίων και σχολείων.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν επίσης στις συνοικίες Σβιατοσίνσκι, Χολοσίβσκι και Σολομιάνσκι, πρόσθεσε.

Στη Σολομιάνσκι βρίσκεται μείζων σιδηροδρομικός σταθμός και το βασικό αεροδρόμιο του Κιέβου.

Η Πολωνία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση μαχητικών για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της, εν μέσω της ρωσικής επιδρομής στη γειτονική Ουκρανία.

Η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως απογειώθηκαν πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη.

«Στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας ενδέχεται να υπάρχουν υψηλά επίπεδα θορύβου εξαιτίας της έναρξης επιχειρήσεων πολωνικών και συμμαχικών αεροσκαφών», σημείωσε η διοίκηση μέσω X.

Το νοτιοανατολικό τμήμα της Πολωνίας γειτονεύει με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, που κατ’ αυτούς έμοιαζαν να οφείλονταν σε καταρρίψεις από την αντιαεροπορική άμυνα, κάποιες στο κέντρο.

Η επιδρομή καταγράφεται ακριβώς μια εβδομάδα αφού οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν πάνω από 200 πυραύλους και drones εναντίον της ουκρανικής επικράτειας. Η επιδρομή εκείνη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές σε όλη τη χώρα. Η ουκρανική κυβέρνηση τη χαρακτήρισε την «πιο μαζική» επιδρομή του πολέμου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανέφερε πως υπέστη ζημιά μέρος εγκατάστασης ύδρευσης, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα έχει συνέπειες για την παροχή στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Bild: Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Ντονμπάς, δεν μπορεί να ανακόψει την Ρωσική προέλαση, λόγω Κουρσκ

Οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επίθεση της Ρωσίας λόγω της αποστολής των καλύτερων μονάδων για να επιτεθούν στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής σε συνέντευξή του στην Bild.

«Το Κίεβο αποδυναμώνει τις καλύτερες μονάδες του στα ανατολικά της χώρας του για να μπορέσει να προχωρήσει στα δυτικά της Ρωσίας»

Σύμφωνα με την Bild, η επιτυχημένη επίθεση της Ρωσίας στην κατεύθυνση Κρασνοαρμεΐσκ ή Ποκρόβσκ στο Ντονέτσκ και η αναγκαστική εκκένωση του πληθυσμού θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη στρατιωτική στρατηγική του Κιέβου, η οποία βασιζόταν σε μια επικίνδυνη επίθεση στην περιοχή Κουρσκ.

«Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Ντονμπάς», τόνισε η Bild.

Στις 6 Αυγούστου, σχηματισμοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ.

Η προέλαση του εχθρού ανακόπηκε.

Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα των Ουκρανών μαχητών και την πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.

Ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει στο μέτωπο του Ντονμπάς ειδικά στο Ντονέτσκ όπου μαίνονται οι πιο δραματικές μάχες... οι μαζικές τακτικές ήττες... πλέον εξελίσσονται σε στρατηγικές, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε...

Μάλιστα ο αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Οι απώλειες είναι δραματικές μόνο τον Αύγουστο ο Ουκρανικός στρατός έχασε 68.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες ενώ στην περιοχή του Κουρσκ οι απώλειες έφθασαν τις 8.500 και περίπου 740 διαλυμένα τεθωρακισμένα.

Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απόγνωση, και έτσι εξηγείται γιατί άρχισε να υποχωρεί από το Κουρσκ ενώ την ίδια στιγμή εκρηκτική είναι η Ρωσική προέλαση στο Ποκρόβσκ.

Κατά τους Αμερικανούς οι απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών και οι απώλειες νέων εδαφών θα αυξηθούν δραματικά.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι οι απώλειες τους είναι δραματικές και αναγνωρίζουν ότι έχουν πάρει εντολές να λένε ότι όλα βαίνουν καλώς… παρά το δράμα στα μέτωπα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης