Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σε εποπτικό ρόλο της κυβέρνησης ο Elon Musk

tags :
Trump: Σε εποπτικό ρόλο της κυβέρνησης ο Elon Musk
H Harris υπόσχεται κομμουνιστικούς ελέγχους τιμών, δήμευση πλούτου, εξόντωση της Ενέργειας, αποζημιώσεις

Θέση αξιολογητή του κυβερνητικού έργου επιφυλάσσει ο Donald Trump στον Elon Musk καινοτομώντας με έναν κορυφαίο επιχειρηματία της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο,  όπως γνωστοποίησε         σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων

Ο πρώην πρόεδρος συζητούσε με στελέχη του επιτελείου του εδώ και εβδομάδες επί της ιδέας συγκρότησης μιας επιτροπής που θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και θα κάνει συστάσεις για δραστικές μεταρρυθμιστές, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Σήμερα 5/9, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που υποστήριξε δημόσια την ιδέα, την οποία έχει προτείνει ο ίδιος ο Elon Musk.

Ενδεικτικά, ο ιδρυτής της Tesla δήλωσε σε ένα podcast της 19ης Αυγούστου ότι είχε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο για το ζήτημα αυτό και ότι θα ενδιαφερόταν να έχει ρόλο σε μια τέτοια επιτροπή.
Ο Elon Musk είχε αναφέρει νωρίτερα ότι είναι ανοιχτός στο να είναι μέλος αυτής της επιτροπής. «Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική αν παρουσιαστεί η ευκαιρία», έγραψε στο X.


Μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% - Καταστροφή για την οικονομία Biden και Harris

Ο Ρεπουμπλικανός ανακοίνωσε επίσης το σχέδιό του να μειώσει τον εταιρικό φόρο στο 15%.
Υποστήριξε την ισχύ της οικονομίας των ΗΠΑ υπό την πρώτη του διακυβέρνησή του, ενώ κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του, Kamala Harris, για τα "Kamalanomics" και τη συνέδεσε με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης Biden.

Ο D. Trump είπε ότι η νυν αντιπρόεδρος και η «ριζοσπαστική αριστερή ατζέντα» της συνιστούν «μια θεμελιώδη απειλή για την ευημερία κάθε αμερικανικής οικογένειας και της ίδιας της Αμερικής».
«Είμαι εδώ σήμερα για να καταθέσω το σχέδιό μου για να σώσω τη χώρα μας από αυτόν τον εφιάλτη και να επαναφέρω στους πολίτες της το αμερικανικό όνειρο — μεγαλύτερο, καλύτερο και δυνατότερο από ποτέ», είπε ο κ. Trump. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του «πολέμησε για τους Αμερικανούς εργάτες όπως θα πολεμούσα για τη δική μου οικογένεια».

«Φρόντισα την οικονομία μας όπως θα φρόντιζα τη δική μου εταιρεία σε κάθε απόφαση. Πάντα βάζω την Αμερική πρώτη, κάθε φορά. Και όταν η χώρα μας χτυπήθηκε από τον ιό της Κίνας, σώσαμε την οικονομία. Σώσαμε δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

«Προσφέραμε ένα οικονομικό θαύμα, το οποίο η Kamala και ο Joe μετέτρεψαν σε οικονομική καταστροφή, όπως κατέστρεψαν και τα σύνορα. Από την πρώτη μέρα, η Kamala ξεκίνησε έναν πόλεμο κατά της αμερικανικής ενέργειας και προκάλεσε εισβολή στα σύνορα από παράνομους μετανάστες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος, προσθέτοντας ότι ο Biden και η Harris «αποτελούσαν τη χειρότερη προεδρία στην αντιπροεδρία, μακράν, στην ιστορία της χώρας μας».

O D. Trump προειδοποίησε ότι η K. Ηarris «απορρίπτει θεμελιωδώς την ελευθερία και ασπάζεται τον μαρξισμό, τον κομμουνισμό και τον φασισμό»

«Υπόσχεται κομμουνιστικούς ελέγχους τιμών, δήμευση πλούτου, εξόντωση της Ενέργειας, αποζημιώσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση φόρων που έχει επιβληθεί ποτέ και μαζική αμνηστία και υπηκοότητα για δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες που θα καταναλώσουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά επιδόματα και θα καταστρέψουν την Κοινωνική Ασφάλιση», σχολίασε ο πρώη νπρόεδρος.

«Υπόσχομαι χαμηλούς φόρους, χαλαρούς κανονισμούς, χαμηλό κόστος ενέργειας, χαμηλά επιτόκια, ασφαλή σύνορα, χαμηλό έγκλημα και αυξανόμενα εισοδήματα για πολίτες κάθε φυλής, θρησκείας, χρώματος». «Το σχέδιό μου θα νικήσει γρήγορα τον πληθωρισμό, θα μειώσει γρήγορα τις τιμές και θα αναζωπυρώσει την εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη».

Ως μέρος του σχεδίου του για δραστική μείωση του κόστους στέγασης, ο πρώην πρόεδρος προτείνει απογόρευση των στεγαστικών δανείων για παράνομους μετανάστες.«Αυτοί οι μετανάστες καταναλώνουν οφέλη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων», σχολίασε.

Στρατηγικό απόθεμα bitcoin

Ο Donald Trump επανέλαβε τη θέση του ότι ελπίζει να κάνει τις ΗΠΑ «την παγκόσμια πρωτεύουσα για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin».
«Αντί να επιτεθούμε σε βιομηχανίες του μέλλοντος, θα τις αγκαλιάσουμε, συμπεριλαμβανομένου του να κάνουμε την Αμερική παγκόσμια πρωτεύουσα για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin», είπε στο Economic Club της Νέας Υόρκης. Προλόγισε αυτά τα σχόλια λέγοντας ότι θα περικόψει τους κανονισμούς.

Μεταξύ των πολιτικών κρυπτογράφησης που πρότεινε πρόσφατα ο κ. Trump, είναι η δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος Βitcoin, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από τα υπάρχοντα 210.000 Βitcoin που έχει ήδη η κυβέρνηση των ΗΠΑ από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Yποσχέθηκε επίσης να τερματίσει αυτό που οι επικριτές της βιομηχανίας κρυπτογράφησης έχουν ονομάσει «Operation Choke Point 2.0», ένα υποτιθέμενο σχέδιο της κυβέρνησης Biden να αποκλείσει τις εταιρείες κρυπτογράφησης από τη χρήση των τραπεζών των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης