Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στόχος η υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο - Τι γράφει η Milliyet

Τουρκία: Στόχος η υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο - Τι γράφει η Milliyet
Τι λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης
«Τελικός στόχος με την Αίγυπτο είναι η συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Το ενημερωτικό δελτίο HABER GLOBAL ανέφερε πως «υπάρχει μια συμφωνία που έχει κάνει η Ελλάδα με την Αίγυπτο, αυτό έγινε την περίοδο που οι δικές μας σχέσεις δεν ήταν καλές με την Αίγυπτο. Αλλά από την άλλη έγινε ένα γρήγορο βήμα και είχαμε υπογράψει με τη Λιβύη μια συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ. Έτσι Τουρκία και Λιβύη συναντήθηκαν στις θάλασσες. Tώρα ίσως ξεκινήσει μια συνεργασία ίσως και συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Κοιτάξτε τον χάρτη και θα δείτε η Ελλάδα με την Αίγυπτο; η Η Τουρκία με την Αίγυπτο. Το λογικό είναι μαζί μας κι αυτό ίσως το δούμε το επόμενο διάστημα».

Στα Σκόπια ο Φιντάν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του μιλούσε και για «Βόρεια Μακεδονία», αλλά και «Μακεδονία».

«Όπως γνωρίζετε, έχω επισκεφθεί τη Μακεδονία και τα Σκόπια πολλές φορές με διάφορους ρόλους τα τελευταία 20 χρόνια. Η Τουρκία υποστηρίζει με έναν ακλόνητο τρόπο τη Βόρεια Μακεδονία από την ανεξαρτησία της και μετά και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει.

Αξιότιμοι φίλοι, εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη φιλία, τη συνεργασία και τη συμμαχία μας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μαζί με τον αξιότιμο ομόλογό μου ανταλλάξαμε ιδέες για το πως θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη πιο μπροστά τις διμερείς μας σχέσεις και στη νέα περίοδο διακυβέρνησης της 'Μακεδονίας'.

Στοχεύουμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών ανάμεσα σε εμάς και τη 'Μακεδονία' στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τον αξιότιμο ομόλογό μου συζητήσαμε επίσης για το τι είδους βήματα πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε αυτό. Παρακολουθούμε από κοντά τις αναπτυξιακές κινήσεις στη Βόρεια Μακεδονία. Πιστεύουμε επίσης ότι με τη νέα κυβέρνηση θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης