Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί πληρώνουν τα λάθη του Κουρσκ – Παρέλαση των Ρώσων στο Ντονμπάς

Οι Ουκρανοί πληρώνουν τα λάθη του Κουρσκ – Παρέλαση των Ρώσων στο Ντονμπάς
Από τους Ουκρανούς ήδη 9.600 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και σχεδόν 800 τεθωρακισμένα διαλύθηκαν στο Κουρσκ
Δεν έχουν τέλος οι καρατομήσεις Ουκρανών στρατιωτικών και πολιτικών στελεχών και από τον πρόεδρο της χώρας Ζελένσκι, με φόντο τον ζόρικο χειμώνα που πλησιάζει στο μέτωπο.

Μετά την αντεπίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ που θύμιζε περισσότερο μια απέλπιδα προσπάθεια της Ουκρανίας να δείξει ότι έχει ακόμα δυνάμεις να αντιπαρατεθεί στον αντίπαλό της, η Ρωσία φαίνεται ότι αναλαμβάνει εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, προωθούμενη προς τη στρατηγικής σημασίας περιοχή του Ποκρόφσκ, η οποία αποτελεί επιμελητειακό κόμβο για το Κίεβο, ενώ επιτίθεται ακόμα και στη δυτική Ουκρανία, στα σύνορα με την Πολωνία.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν σήμερα (04/9) ότι κατέλαβαν και την περιοχή Πρεχίστιβκα.

Πλέον είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, με την η κύρια αντεπίθεση στο Ντονμπάς να βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και τις ρωσικές δυνάμεις να τείνουν στην πλήρη επικράτησή τους και την κατάληψη χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Ντονέτσκ και την Ζαπορίζια.

O Ουκρανικός στρατός είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει και το ΝΑΤΟ να δεχθεί ένα πλήγμα ιστορικών διαστάσεων στο κύρος του.

Η κύρια αντεπίθεση ξεκίνησε η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα οδηγήσει την Ουκρανία σε πλήρη ήττα και συντριβή, με τον ουκρανικό στρατό να μην μπορεί άλλο και τον Ζελένσκι να πηγαίνει την νέα εβδομάδα στις ΗΠΑ γιατί βλέπει την καταστροφή να έρχεται.

Στο Κουρσκ οι Ουκρανοί έχουν δεσμεύσει 30.000 στρατιώτες - οι Ρώσοι 60.000 - και από τους Ουκρανούς ήδη 9.600 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και σχεδόν 800 τεθωρακισμένα διαλύθηκαν.

Με στρατιωτικούς όρους η κύρια στρατηγική των Ρώσων άλλαξε και φαίνεται ακραία επιτυχημένη... περικύκλωση με τακτική καζανιού έτσι ρίχνουν πόλεις και αμυντικές γραμμές των Ουκρανών... π.χ. Τορέτσκ, Σιβέρσκ, Ποκρόφσκ και Ουγκλεντάρ στο νότιο Ντονέτσκ στα σύνορα με Ζαπορίζια.

Η παραίτηση Κουλέμπα και ο εξελισσόμενος ανασχηματισμός

Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και ένας σημαντικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης «αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό» ενόψει δύσκολων λίγων μηνών για την Ουκρανία, σχολίασε βουλευτής στην εφημερίδα Kyiv Independent. Την Τρίτη, ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του, Ροστισλάβ Σούρμα.

«Είναι ένας μεγάλος ανασχηματισμός. Αναμενόταν πολύ καιρό πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολεξάντρ Μερέζκο, Ουκρανός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου. «Μπροστά μας έχουμε δύσκολες στιγμές, ένα δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα. Ίσως αυτός ο ανασχηματισμός σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη νέα περίοδο προκλήσεων για την Ουκρανία» σημείωσε ο νομοθέτης.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας Ρουσλάν Στεφαντσούκ ανέφερε από πλευράς του ότι ο Κουλέμπα είχε ήδη υποβάλει την επιστολή παραίτησής του. Πρόσθεσε ότι η παραίτηση του Κουλέμπα θα «εξεταστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της ολομέλειας», αλλά δεν έδωσε ημερομηνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης