Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνεται το προβάδισμα Τραμπ με 6-7 μονάδες - Κλειδί ο Ρόμπερτ Κένεντι

Διευρύνεται το προβάδισμα Τραμπ με 6-7 μονάδες - Κλειδί ο Ρόμπερτ Κένεντι
Σύμφωνα με το Bankingnews.gr
Διευρύνεται το χάσμα του Τραμπ έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του, εν προκειμένω της Καμάλα Χάρις, σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ που δημοσιεύει το investing.com και το οποίο έχει διενεργηθεί απο την εταιρεία Harris/X Forbes, σε 2.753 ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την κάθοδο της Καμάλα Χάρις στην κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ, δείχνουν απόλυτο φαβορί τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να προηγείται με 6 τουλάχιστον μονάδες σε σχέση με τη Δημοκρατική αντίπαλό του.

Με βάση την δημοσκόπηση του Forbes ο Τραμπ προηγείται 6%, συγκεντρώνοντας το 53% έναντι του 47% που συγκεντρώνει η Χάρις, ενώ στην δημοσκόπηση της Quinnipiac προηγείται με μόλις 2 μονάδες και του CBS news η διαφορά είναι στο 3%.

Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων η Emerson που δίνει ότι ο προηγείται ο Τραμπ 6% και της Rasmussen η οποία δίνει ποσοστά διαφοράς 3% υπέρ του πρώην προέδρου.

Αυτές οι δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων έδειξαν υψηλά ποσοστά αξιοπιστίας το 2016 στην μάχη μεταξύ Τραμπ και Κλίντον.

Η Καμάλα Χάρις εύλογα συσπειρώνει άπαξ και ο Μπάιντεν ήταν εμφανώς ανίκανος να κυβερνήσει και να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Ωστόσο ο Τραμπ είναι μεθοδικός, έχει παρουσιάσει ένα πολύ ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα, π.χ. ο Μπάιντεν χάρισε πολλά φοιτητικά δάνεια αλλά και πάλι οι δημοκρατικοί απέτυχαν να κερδίσουν την κοινωνία.

Το μεταναστευτικό, το Ουκρανικό και η οικονομία αποτελούν πλήγματα για τις ΗΠΑ στα οποία οι δημοκρατικοί απέτυχαν.

Ο Τραμπ ετοιμάζει πρόταση στον Robert Kennedy

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τραμπ πρόσφερε στον Robert Kennedy Jr μια υψηλόβαθμη θέση στην κυβέρνησή του με αντάλλαγμα τη στήριξή του στις προεδρικές εκλογές, αποκαλύπτει η Washington Post.

Στον Κennedy Jr, ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία, προσφέρθηκε «κορυφαία θέση υγείας και ιατρικής» σε μια μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ, εφόσον φυσικά ο Ρεπουμπλικάνος κερδίσει την προεδρική κούρσα.

Οι ιδιωτικές συνομιλίες ξεκίνησαν ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania.

Μάλιστα, ο Kennedy Jr επιβεβαίωσε στην Washington Post ότι είχε μιλήσει με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Ο πολιτικός τόνισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Πρόεδρο Τραμπ που με προσέγγισε.

Ουδείς από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, είτε υψηλού είτε χαμηλού επιπέδου, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου τους τελευταίους 18 μήνες.

Αντίθετα, συγκέντρωσαν εκατομμύρια για να παρεμποδίσουν την εκστρατεία μου», εξήγησε με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του δολοφονηθέντος πολιτικού Robert Kennedy αρχικά σκόπευε να διεκδικήσει την προεδρία ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, αλλά το φθινόπωρο του 2023 ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στις δημοσκοπήσεις ο Robert Kennedy λαμβάνει ποσοστά μεταξύ 6% με 8%.

Πηγή: bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης