Τελευταία Νέα

Η κινεζική Hygreen Energy επενδύει 2,2 δισ. δολάρια σε έργα πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία

Η κινεζική Hygreen Energy επενδύει 2,2 δισ. δολάρια σε έργα πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία

Πρόκειται για ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρόλυσης και πράσινες εγκαταστάσεις υδρογόνου

 

Η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρόλυσης Hygreen Energy ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μαζί με τους εταίρους της θα επενδύσει περισσότερα από 2 δισ.ευρώ σε έργα πράσινου υδρογόνου στη νότια ισπανική περιοχή της Ανδαλουσίας.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρόλυσης - οι οποίες χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο - και πράσινες εγκαταστάσεις υδρογόνου.
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρολύτη θα έχει χωρητικότητα έως και 5 γιγαβάτ, ανάλογα με τη ζήτηση στην Ευρώπη, και αρχικά θα επικεντρωθεί σε ηλεκτρολύτες 5 μεγαβάτ.

Η Ανδαλουσία τοποθετείται ως ηγέτης του πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία και την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη το άφθονο δυναμικό της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Το πράσινο υδρογόνο παράγεται με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Μολονότι θεωρείται κλειδί για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ευρωπαϊκής οικονομίας στο μέλλον, τα έργα πράσινου υδρογόνου γενικά δεν είναι ανταγωνιστικά χωρίς επιδοτήσεις λόγω του υψηλού κόστους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης