Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden διστάζει παρά τις προτροπές των γερακιών....αλλά αν το αποφασίσει έρχεται όλεθρος σε οικονομίες, ενέργεια, αγορές

O Biden διστάζει παρά τις προτροπές των γερακιών....αλλά αν το αποφασίσει έρχεται όλεθρος σε οικονομίες, ενέργεια, αγορές
Οι Γερμανοί αντιδρούν στην κλιμάκωση
Η συνάντηση Biden - Starmer δεν έβγαλε καμία απόφαση για χτυπήματα στην Ρωσία σε μεγάλο και βαθύ εύρος με χρήση της δυτικής τεχνολογίας, όμως στην Βρετανία τόσο οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ David Lammy όσο και οι εισηγήσεις πρωην υπουργών άμυνας δείχνουν ξεκάθαρα που θέλει να το πάει ο αγγλοξαξωνικός άξονας.

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, o πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, δεν θα ανάψει το πράσινο φως στις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης» και το παρουσιάσει στις ΗΠΑ. Ωστόσο διαφωνίες υπάρχουν στον Λευκό Οίκο για το θέμα των χτυπημάτων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έτσι, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, δεν υποστηρίζει την έγκριση για πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, αντίθετα, θεωρεί απαραίτητο να χτυπηθεί η Ρωσία.
Ο Biden και η ομάδα του έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να επιμείνουν σε μια τακτική αναμονής έως ότου ο Zelensky παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» αναφέρουν οι Sunday Times

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Biden μπορεί να αρνηθεί να εγκρίνει δημόσια τη χρήση ουκρανικών πυραύλων κατά της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να παρέχουν κρυφά στην ουκρανική πλευρά δεδομένα πληροφοριών και στόχους για επίθεση.

Επειδή όμως το έδαφος για το σχέδιο Ζελένσκι προετοιμάζεται , αν οι Αμερικανοί εγκρίνουν πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση, τότε θα οδηγήσουν τους Ρώσους σε επώδυνες απαντήσεις για την σημερινή τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη. Τα σενάρια περιλαμβάνουν καταστροφές δορυφόρων, χρήση μικρών πυρηνικών και μια γενίκευση της σύρραξης.

Την ίδια ώρα που η γερμανική οικονομία καταρρέει και η τροφοδοσία του ρωσικού αερίου αυξάνεται στην Ευρώπη έναντι του αμερικανικού LNG το επιχειρηματικό, οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον θα επιδεινωθεί άμεσα με τεράστιο πισωγύρισμα για την ελληνική οικονομία.


Οι Γερμανοί ξυπνούν και αντιδρούν στην κλιμάκωση

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί ευρισκόμενοι ήδη σε δύσκολη θέση κάνουν πίσω καθώς ο Γερμανός καγκελάριος Scholz σκοπεύει να επιμείνει να αρνηθεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για επιθέσεις βαθιά σε ρωσικό έδαφος, γράφει η εφημερίδα Welt.
Μιλάμε για όπλα που έλαβε το καθεστώς του Κιέβου από τη Γερμανία.

«Εξακολουθεί να είναι η θέση μου, ακόμα κι αν άλλες χώρες αποφασίσουν διαφορετικά, γιατί νομίζω ότι είναι πρόβλημα».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Scholz έκανε μια τέτοια δήλωση σε συνάντηση με υποστηρικτές του κόμματος SPD στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Bild: Η Ουκρανία ζητάει κατάπαυση του πυρός σε ορισμένα τμήματα του μετώπου

Ο Zelensky σχεδιάζει να παρουσιάσει το «σχέδιο» του κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μεταξύ άλλων πρόταση της Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός σε ορισμένους τομείς του μετώπου, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός σε ορισμένους τομείς του μετώπου και, κατά συνέπεια, σε προσωρινό πάγωμα της σύγκρουσης», αναφέρει η Bild.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προτείνει να επιλυθεί ειρηνικά η σύγκρουση με την Ουκρανία.
H πρόταση του Putin είναι για να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, είναι η Ουκρανία πρέπει πρώτα να αποσύρει τα στρατεύματά του από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας, δηλαδή Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporozhye .

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν αμέσως αφού η Ουκρανία συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο.
Επίσης, η Ουκρανία πρέπει να γνωστοποιήσει επίσημα την άρνησή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ο Zelensky απέρριψε αυτή την πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την «τελεσίγραφο»

Reuters: Η Ουκρανία παρέδωσε σε ΗΠΑ και Βρετανία κατάλογο στόχων για πυραυλικές επιθέσεις στην Ρωσία

Η Ουκρανία παρέδωσε σε ΗΠΑ και Βρετανία μια λίστα με πιθανούς στόχους στη Ρωσία τους οποίους σκοπεύουν να χτυπήσουν εάν λάβουν επίσημη άδεια χρήσης δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους διπλωμάτες.
«Η Ουκρανία έχει παράσχει στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο μια λίστα με πιθανούς στόχους στο ρωσικό έδαφος που θα μπορούσαν να χτυπηθούν εάν επιτραπεί από την Δύση», ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους, το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να εκτοξεύσει δυτικούς πυραύλους σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις διοίκησης, αποθήκες καυσίμων και όπλων και τοποθεσίες συγκέντρωσης στρατευμάτων.
Τώρα στη Δύση γίνονται συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης χρήσης δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την πραγματοποίηση επιδρομών βαθιά σε ρωσικό έδαφος.

Rob Bauer (Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ): Είναι δικαιολογημένο η Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά σε Ρωσικό έδαφος

Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να έχουν δικαίωμα στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν τη Ρωσία, μια τέτοια πράξη είναι δικαιολογημένη, αλλά κάθε χώρα θα πάρει την δική της απόφαση για αυτό το θέμα, δήλωσε ο Rob Bauer, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της ένοπλης σύγκρουσης, κάθε χώρα που δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα αυτοάμυνας.
Αυτό το δικαίωμα δεν περιορίζεται στα σύνορα της χώρας.

Επομένως, από στρατιωτική άποψη, υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι να το κάνει αυτό για να αποδυναμώσει τον εχθρό, την επιμελητεία του, τις προμήθειες σε καύσιμα και πυρομαχικά μέτωπο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Πράγα μετά από συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας.

Ταυτόχρονα, ο Rob Bauer σημείωσε ότι τα κράτη που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία μπορούν να θέσουν ορισμένα όρια για τη χρήση τους, καθώς «αισθάνονται υπεύθυνα» για αυτές τις προμήθειες.
«Γι’ αυτό γίνονται πολιτικές συζητήσεις και διαφορετικές χώρες εκφράζουν διαφορετικές απόψεις», κατέληξε ο επικεφαλής της επιτροπής του ΝΑΤΟ.

www.worldenergynews.gr






 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης