Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Υπόδειγμα Δημοκρατίας - 10 μονάδες μπροστά ο Δούκας στην καταλληλότητα για κόντρα με Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ: Υπόδειγμα Δημοκρατίας - 10 μονάδες μπροστά ο Δούκας στην καταλληλότητα για κόντρα με Μητσοτάκη
Παρουσίαση των 6 υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ στην ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Ξεκινά σήμερα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη η παρουσίαση των 6 υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ στην ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων.

Στα δημοσκοπικά ευρήματα ξεχωρίζει αυτό της Realpolls για το Protagon,  «ποιος από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο σίγουροι ότι μπορεί να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», ο Χάρης Δούκας προηγείται με διαφορά 10 μονάδων του Νίκου Ανδρουλάκη: Το 50,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων μπορεί να κερδίσει την εξουσία, ενώ για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40,2%. Σε σχέση με τις εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο στην μέτρηση αποτυπώνεται πως ο Χάρης Δούκας έχει προβάδισμα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 53,2% και 46,8% αντίστοιχα.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρεί προβάδισμα στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, αν και το προβάδισμα αυτό δεν είναι απόλυτα ισχυρό. Η δυναμική του φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ. Από κοντά ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου, με μικρές διαφορές μεταξύ τους, ενώ στο τμήμα των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές κάλπες, ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει ποσοστό 16%.

Αποκαλυπτήρια, λοιπόν, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, στις 12, στην ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Οι «6» είναι γνωστοί, θα ανέβουν στην σκηνή και θα δώσουν στίγμα απέναντι στα στελέχη, στα μέλη, τους φίλους, στον κόσμο που «κοιτά» το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό τους στίγμα όπως αυτοί το ορίζουν, για την επόμενη ημέρα του κόμματος στην πολιτική σκηνή. Αλφαβητικά: Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου, Δούκας, Κατρίνης μπαίνουν στην τελική ευθεία της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Πρώτο συμπέρασμα, σύμφωνα με την έρευνα της Realpolls του Protagon, είναι ότι αναδεικνύονται δύο φαβορί και δύο ισχυρά αουτσάιντερ: με βάση την έρευνα που διεξήχθη έναν μήνα πριν τις πρώτες κάλπες και λίγες ημέρες μετά τον εοαρτασμό των 50χρονων του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, ο κ. Ανδρουλάκης, απερχόμενος πρόεδρος και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, και ο κ. Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, με ποσοστά 25,6% και 23% αντίστοιχα στην απλή πρόθεση ψήφου (Πίνακας Ι), και 26,4% με 24,6% μετά την κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου

Τρίτη είναι η κυρία Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος στην ΕΕ και πρώην υπουργός, με 19,4% στην πρόθεση ψήφου (20,8% στην εκτίμηση αποτελέσματος) και τέταρτος ο κ. Γερουλάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών, με 18,5% (19,4%). Στην πέμπτη θέση είναι η κυρία Γιαννακοπούλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, με ένα 3,8% στην πρόθεση ψήφου (4,2%) και στην έκτη ο κ. Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, με 3,7% (3,9%).

Ο κ. Δούκας πάντως, δείχνει να επικρατεί —και μάλιστα με διαφορά— στο χαρακτηριστικό του «πρωθυπουργίσιμου», ένα προβληματικό στοιχείο για τον κ. Ανδρουλάκη και σε παλαιότερες μετρήσεις σε εθνικές κάλπες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης