Τελευταία Νέα

Η VPI της Vitol θα επενδύσει 450 εκατ. ευρώ σε γερμανικά έργα μπαταριών

Η VPI της Vitol θα επενδύσει 450 εκατ. ευρώ σε γερμανικά έργα μπαταριών

Η κοινοπραξία μπαταριών με τη γερμανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Quantitas Energy θα είναι η πρώτη της επένδυση στη χώρα

 

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας VPI, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου ενεργειακού trader στον κόσμο Vitol, θα επενδύσει έως και 450 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια σε έργα μπαταριών στη Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της VPI στο Reuters.
Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει γρήγορα τη χωρητικότητά της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να φθάσει στο 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έως το 2030 από περίπου 40% τώρα, κάτι που θα απαιτήσει επίσης αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση στο σύστημα.

Η VPI κατέχει ήδη ενεργειακά assets στη Βρετανία και την Ιρλανδία και ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία μπαταριών με τη γερμανική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Quantitas Energy θα είναι η πρώτη της επένδυση στη χώρα.

Λόγω των υψηλών επιπέδων ηλιακής ενέργειας, που παράγουν περισσότερο ηλεκτρισμό κατά τις ηλιόλουστες μεσημεριανές αιχμές, η γερμανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να δει ακραία αστάθεια τιμών εντός της ημέρας. Οι εταιρείες με μπαταρίες μπορούν στη συνέχεια να επωφεληθούν από την πώληση ισχύος σε υψηλά επίπεδα και τη φόρτιση όταν οι τιμές είναι χαμηλές ή ακόμα και αρνητικές.

«Στη Γερμανία πολλές ευκαιρίες (για μπαταρίες) είναι στη χονδρική αγορά... και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της βάσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ηλιακή, γεγονός που δημιουργεί διαφορές στις τιμές μέσα στην ημέρα», δήλωσε ο Jorge Pikunic, Διευθύνων Σύμβουλος της VPI.
Η επένδυση στοχεύει στην ανάπτυξη έως και 500 MW χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια και η κοινοπραξία αναμένει να κατασκευάσει 10 έργα, κυρίως με βάση τη βορειοανατολική Γερμανία, μια περιοχή πλούσια σε παραγωγή αιολικής ενέργειας.

Ο Pikunic, είπε ότι τα μεμονωμένα έργα θα είναι διαφορετικά σε κλίμακα, αλλά η πλειονότητα των έργων θα έχει ισχύ 60 MW και ότι η VPI θα είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης