Τελευταία Νέα
Ενέργεια

TotalEnergies: Οριακά μειωμένη η μέση τιμή πώλησης του LNG το δεύτερο τρίμηνο

TotalEnergies: Οριακά μειωμένη η μέση τιμή πώλησης του LNG το δεύτερο τρίμηνο
Η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο στις 25 Ιουλίου
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του LNG στον κόσμο, ανακοίνωσε ελαφρά πτώση της μέσης τιμής για τις πωλήσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου της κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η TotalEnergies δήλωσε την Τρίτη ότι η μέση τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου ήταν στα 9,32 δολάρια/MMBtu την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, μειωμένη κατά 2,7% σε σύγκριση με 9,58 δολάρια/MMBtu το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μέση τιμή μειώθηκε σε σύγκριση με τα 9,84 δολάρια/MMBtu το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ενώ η μέση τιμή της εταιρείας ήταν 9,56 δολάρια/MMBtu το τρίτο τρίμηνο πέρυσι και 10,28 δολάρια/MMBtu το τέταρτο τρίμηνο.

Η TotalEnergies ανέφερε στην έκθεση αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου ότι η μέση τιμή πώλησης του LNG θα πρέπει να κυμανθεί μεταξύ 9 και 10 δολ/MMBTu το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος, δεδομένης της εξέλιξης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες και της επίδρασης της καθυστέρησης στους τύπους τιμών.

Το ολοκληρωμένο προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα της εταιρείας από το LNG ανήλθε σε περίπου 1,22 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 41% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Μείωση στις πωλήσεις LNG

Επίσης, η TotalEnergies πούλησε 10,7 εκατομμύρια τόνους LNG το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας μείωση κατά 3% σε σύγκριση με τους 11 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι και κατά 9% σε σύγκριση με 11,8 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα για τον κλάδο του LNG θα είναι «σε γενικές γραμμές σύμφωνα» με το πρώτο τρίμηνο

Επιπλέον, η γαλλική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είναι εντός του υψηλού άκρου του εύρους των κατευθυντήριων οδηγιών, κοντά στα 2,45 Mboe/d.

Τέλος, σημειώνεται πως η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο στις 25 Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης