Ενέργεια

Η Italgas σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1 δις ευρώ για την εξαγορά της 2i Rete Gas

Η Italgas σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1 δις ευρώ για την εξαγορά της 2i Rete Gas

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η τελική προσφορά

 

H Italgas o μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ευρώπης σχεδιάζει να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του κύριου εγχώριου ανταγωνιστή της 2i Rete Gas, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Ενώ οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι ακόμη στις συνομιλίες, «είναι βέβαιο ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει σε μια αύξηση κεφαλαίου... η οποία, σύμφωνα με υπολογισμούς από αυτούς που εργάζονται για τη συμφωνία, είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ», ανέφερε η οικονομική εφημερίδα σύμφωνα με το Reuters.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δώσει λεπτομέρειες για την προσφορά, η οποία σύμφωνα με την Il Sole 24 Ore θα ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μια τελική προσφορά αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τα μέρη αξιολογούσαν το ασφάλιστρο που θα εφαρμοστεί στη ρυθμιστική βάση περιουσιακών στοιχείων (RAB) της 2i Rete Gas, ύψους 4,9 δις ευρώ, την αξία των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο, βασικό στοιχείο για μια εταιρεία που εργάζεται σε οργανωμένη αγορά.

Η CDP Reti, μονάδα της κρατικής CDP που κατέχει το 26% της Italgas, έχει ήδη δηλώσει ότι είναι υπέρ της πιθανής εξαγοράς και εξετάζει τρόπους υποστήριξης της συμφωνίας.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το CDP Reti είχε ήδη δεσμευθεί υπέρ της ποσόστωσης για την αύξηση κεφαλαίου.

Το ιταλικό ταμείο υποδομής F2i κατέχει το 64% της 2i Rete Gas. Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο APG και ο όμιλος εξαγοράς Ardian μαζί κατέχουν το υπόλοιπο 36,1%.

Μια συγχώνευση θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ενοποίηση της αγοράς διανομής φυσικού αερίου της Ιταλίας με την 2i Rete gas - τον δεύτερο μεγαλύτερο διανομέα της Ιταλίας - προσθέτοντας μερίδιο αγοράς 20% στο 35% της Italgas, σύμφωνα με αναλυτές.
Ανακοινώνοντας τις συνομιλίες, η Italgas είπε ότι θα καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέσω ενός δανείου- γέφυρα που εγγυάται η JP Morgan, το οποίο μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μέσω μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή εργαλείων που μοιάζουν με μετοχές, με στόχο να διατηρήσει το τρέχον προφίλ αξιολόγησής της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης