Ενέργεια

Σε αναζήτηση προμηθευτή για 20 φορτία LNG η αιγυπτιακή Egas

Σε αναζήτηση προμηθευτή για 20 φορτία LNG η αιγυπτιακή Egas
Η «όρεξη» της Αιγύπτου για spot φορτία LNG είναι πιθανό να παραμείνει έντονη, ιδίως καθώς η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα έχει μειωθεί, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών τον Ιούνιο
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου, Egas, αναζητά προμηθευτή για να της παραδώσει συνολικά 20 φορτία LNG κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου μέσω διαγωνισμού που θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, η αιγυπτιακή εταιρεία επιδιώκει 17 παραδόσεις στην Ain Sukhna και τρεις παραδόσεις στον τερματικό σταθμό στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Την τελευταία φορά που βγήκε στην αγορά η Egas, ήταν για να λάβει έως και πέντε φορτία για παράδοση κατά την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου φέτος, μέσω διαγωνισμού που έκλεισε στις 29 Ιουλίου.

Από τον διαγωνισμό εκείνο, αναδείχθηκαν προμηθευτές οι TotalEnergies, Gunvor και BP.

Οι έμποροι στα μέσα Αυγούστου εκτιμούσαν ότι η Αίγυπτος θα αναζητούσε περίπου οκτώ έως 15 φορτία για το χειμώνα, επομένως η απόφαση για 20 φορτία μπορεί να υποδηλώνει ότι η ζήτηση της χώρας για εισαγωγές αυξάνεται σημαντικά.

Αυξημένη η ζήτηση για LNG

Η «όρεξη» της Αιγύπτου για spot φορτία LNG είναι πιθανό να παραμείνει έντονη, ιδίως καθώς η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα έχει μειωθεί, φτάνοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών τον Ιούνιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Joint Organisation Data Initiative (Jodi).

Ταυτόχρονα, οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω αγωγού από το Ισραήλ έχουν μειωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Οι παραδόσεις αερίου από τον αγωγό από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο μειώθηκαν στα 731 εκατ. κ.μ. τον Ιούνιο από 851 εκατ. κ.μ. τον Μάιο, έχοντας φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα φέτος.

Τέλος, οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο αυτόν τον χειμώνα είναι «όχι πολύ πιθανές», δήλωσε η ιταλική Eni στις 26 Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης