Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακή άνοδος για πετρέλαιο – Αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή

Οριακή άνοδος για πετρέλαιο – Αυξάνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή
Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην ομιλία του στην Πενσυλβάνια ενίσχυσε το δολάριο, το οποίο συνήθως ρίχνει την τιμή του πετρελαίου, καθώς το καθιστά ακριβότερο για τους αγοραστές
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερά ανοδικές σήμερα (15/7), με τους επενδυτές να σταθμίζουν τις επιπτώσεις της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και μιας υποτονικής κινεζικής οικονομίας, παράγοντες που σηματοδοτούν αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με το Montel, το συμβόλαιο για το αργό πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας σημείωσε τελευταία άνοδο κατά 0,17 δολάρια στα 85,24 δολάρια/βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του crude σημείωσε άνοδο κατά 0,17 δολάρια στα 81,19 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το Brent υποχώρησε περισσότερο από 1,7% μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 1,1% πιεζόμενο από την αδύναμη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ έδειχναν σημάδια υγιούς καλοκαιρινής ζήτησης.

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην ομιλία του στην Πενσυλβάνια ενίσχυσε το δολάριο, που μάλλον ξαναχάνει έδαφος με το ευρώ στο 1,0911.

Η συνάντηση στην Κίνα

Οι traders παρακολουθούν επίσης στενά μια σημαντική πολιτική συνάντηση στην Κίνα αυτή την εβδομάδα για μηνύματα για νέα κίνητρα, αφού τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η οικονομία του κορυφαίου εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, αναπτύχθηκε κατά 4,7% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το σύνηθες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,3% σε 11,05 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Η μείωση αυτή οφείλεται στη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση καυσίμων και στη μείωση της παραγωγής από τα διυλιστήρια λόγω των αδύναμων περιθωρίων κέρδους.

Για την κατάπαυση του πυρός

Την ίδια στιγμή στη Μέση Ανατολή, οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς φαίνεται να έχουν βαλτώσει και πάλι, με τις επιθέσεις του Ισραήλ να εντείνονται.

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Ισραήλ προχώρησε σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιδρομές του με στόχο τον ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, με τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιους να σκοτώνονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης