Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Νέο ρεκόρ στις κατασκευές supertankers – Τι δείχνουν τα στοιχεία της Vortexa

Νέο ρεκόρ στις κατασκευές supertankers – Τι δείχνουν τα στοιχεία της Vortexa
15 VLCCs έχουν ήδη παραδοθεί φέτος και άλλα οκτώ αναμένονται μέχρι το τέλος Μαρτίου
Oι κατασκευές πλοίων στην Ασία σημειώνουν νέο αριθμό ρεκόρ με πρωταγωνιστές τα supertankers για την μεταφορά προϊόνων μεσαίας απόσταξης πετρελαίου, όπως το πετρέλαιο ντίζελ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Vortexa την Πέμπτη 14/3/2019.
Τα VLCC  συχνά μεταφέρουν εξευγενισμένα ή καθαρά προϊόντα πετρελαίου στο ταξίδι τους πριν από τη μετάβαση στο αργό πετρέλαιο.
"Οι νέες κατασκευές VLCCs φορτώνουν καθαρό πετρέλαιο σε επίπεδα ρεκόρ το 2019", σύμφωνα με την Vortexa.
"Μέχρι στιγμής φέτος, η Vortexa έχει καταγράψει επτά νέα βενζινοκίνητα φορτηγά VLCC, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (ULSD), για τα πρώτα ταξίδια, που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το 2018, χρονιά ρεκόρ επίσης. Και ακόμα περισσότερες αναχωρήσεις θα μπορούσαν να είναι στο δρόμο. "
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Vortexa  15 VLCCs έχουν ήδη παραδοθεί φέτος και άλλα οκτώ αναμένονται μέχρι το τέλος Μαρτίου.
 Η δραστηριότητα αυτή συνέπεσε με την πτώση των αποθεμάτων μεσαίων αποσταγμάτων στην Ευρώπη και την αύξηση των αποθεμάτων στην Ασία, καθιστώντας τα ταξίδια προς τα δυτικά ελκυστικά.
 Τρία νέα VLCC που μεταφέρουν μεσαία αποστάγματα, το Olympic Laurel, η Dijilah και η Ascona, βρίσκονται επί του παρόντος στα ανοικτά των ακτών της Λομέ μετά την πλεύση τους από την Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής Rafinitiv, τη Vortexa και τους traders.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης