Τελευταία Νέα
Ενέργεια

FSRU Αλεξανδρούπολης: Καταφτάνει το πρώτο φορτίο LNG για τη Bulgargaz

FSRU Αλεξανδρούπολης: Καταφτάνει το πρώτο φορτίο LNG για τη Bulgargaz
Το πρώτο αυτό εμπορικό φορτίο μεταφέρει η εταιρεία Total για λογαριασμό της Bulgargaz, η οποία είναι ο αγοραστής

Καταφτάνει μέσα στη μέρα (3/10) το πρώτο εμπορικό φορτίο LNG για να εκφορτωθεί σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις του FSRU Αλεξανδρούπολη, δίνοντας πρακτικά το έναυσμα για την έναρξη λειτουργίας του έργου.

Το πρώτο αυτό εμπορικό φορτίο μεταφέρει η εταιρεία Total για λογαριασμό της Bulgargaz, η οποία είναι ο αγοραστής.

Το γεγονός ότι ο πρώτος χρήστης του σταθμού είναι διεθνής έχει τη δική του ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία, υπογραμμίζοντας τον ευρύτερο ρόλο της νέας αυτής υποδομής ως ενεργειακής πύλης για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Άλλωστε οι Βούλγαροι συμμετέχουν μέσω της Bulgartransgaz με ποσοστό 20% στην Gastrade την εταιρεία που δημιούργησε και θα λειτουργήσει το έργο.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα όπως έχει ανακοινώσει η Gastrade ήδη 14 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες συμμετέχουν εμπορικά στο έργο δεσμεύοντας σχεδόν το σύνολο της δυναμικότητας του με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Ταυτόχρονα, η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του έργου, σηματοδοτεί την επέκταση της πρωτοβουλίας του Κάθετου Διαδρόμου, ενισχύοντας σημαντικά τη δυναμική του με στόχο τη δημιουργία ενός κόμβου συναλλαγών φυσικού αερίου στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης