Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Απαραίτητες οι αλλαγές στους αναπτυξιακού νόμους με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Απαραίτητες οι αλλαγές στους αναπτυξιακού νόμους με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις
Στην τοποθέτηση του ο κ. Θεοδωρόπουλος υπενθύμισε ότι η χώρα μπήκε στην κρίση από δίδυμα ελλείμματα, «κάτι που συνεχίζει να μας ταλανίζει»
Να αλλάξει η λογική των αναπτυξιακών νόμων, ώστε να ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις και όχι μόνο τις μικρές, όπως συμβαίνει σήμερα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

«Χρειαζόμαστε πολλές και μεγάλες επενδύσεις. Δυστυχώς ο αναπτυξιακός νόμος έχει βάλει έναν ‘κόφτη’ στις μεγάλες επενδύσεις. Πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή επενδυτικής λογικής απ’ το Δημόσιο, όπως επίσης και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Πρέπει να στοχεύσουμε σε επενδύσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Και αυτές να τις βοηθήσουμε με φορολογικά κίνητρα και όχι με επιδοτήσεις ή ‘λεφτά στο χέρι’. Χρειαζόμαστε γενναία φορολογικά κίνητρα», τόνισε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, διευκρινίζοντας μάλιστα πως μία εξαγορά ελληνικής επιχείρησης από μία ξένη δεν προσθέτει αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρεί απ’ το ΑΕΠ της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση ισχυρίζεται στις συνομιλίες που γίνονται για το θέμα ότι η θέσπιση φορολογικών κινήτρων θα πρέπει να εγγραφεί στο δημόσιο χρέος, όχι όμως και το πολλαπλασιαστικό όφελος που τελικά μπορεί να φέρουν. «Πρέπει να βρούμε όμως τρόπο να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις που μπορούν τελικά να καλύψουν και το επενδυτικό κενό της χώρας», υπογράμμισε.

Στην τοποθέτηση του επίσης ο κ. Θεοδωρόπουλος υπενθύμισε ότι η χώρα μπήκε στην κρίση από δίδυμα ελλείμματα, «κάτι που συνεχίζει να μας ταλανίζει».

Παράλληλα χαρακτήρισε το σχέδιο Ντράγκι «ανεφάρμοστο» υπογραμμίζοντας πως «ο δρόμος που έχει επιλέξει η Ευρώπη και η Ελλάδα κατ’ επέκταση μας καταδικάζει έναντι των διεθνών ανταγωνιστών μας»

Τέλος, τοποθετούμενος για την πορεία του πληθωρισμού, τόνισε πως ο πληθωρισμός των τροφίμων δεν θα μειωθεί λόγω της κλιματικής κρίσης. «Όσο η κλιματική κρίση εντείνεται θα φέρνει και αυξήσεις στα τρόφιμα», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος καταλήγοντας πως η ΕΚΤ «θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το στόχο του 2% που έχει καταστατικά θέσει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης