Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman: Η ζήτηση πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί στα 108 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2030

Goldman: Η ζήτηση πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί στα 108 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2030

Η διεθνούς φήμης τράπεζα μέσω έκθεσής της έχει αναθεωρήσει την πρόβλεψή της για τον «μαύρο χρυσό» - Σημαντικός ο μελλοντικός ρόλος της Ινδίας στον κλάδο

Σχετικά Άρθρα

Νέα πρόβλεψη για την πορεία ζήτησης πετρελαίου κάνει στην πρόσφατη έκθεσή της η Goldman Sachs.

Η αμερικάνικη τράπεζα η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου,  ανακοίνωσε ότι η μέγιστη ζήτηση απέχει ακόμη μια δεκαετία.

Σύμφωνα με την αλλαγμένη εκτίμησή της, η ζήτηση του εν λόγω καυσίμου για το 2030 θα φτάσει τα 108,50 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mbpd), από την προηγούμενη εκτίμηση των 106 mbpd.

Η πρόσφατη στασιμότητα στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) αυξάνει τις πιθανότητες για το σενάριο αργής υιοθέτησης των EV.

Ο Nikhil Bhandari (επικεφαλής της ASEAN Equity Research στη Goldman Sachs), δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC-TV18 τα εξής:

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε περίπου μια δεκαετία μακριά από την αιχμή της ζήτησης πετρελαίου και είναι πιο πιθανό να δούμε ένα οροπέδιο παρά μια πτώση. έπειτα.

Αυτή η προοπτική είναι πιο ανοδική σε σύγκριση με ορισμένους άλλους που προβλέπουν τη μέγιστη ζήτηση πετρελαίου πριν από το 2030 παγκοσμίως».

Ο Bhandari τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Ινδίας στο μέλλον της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της Ινδίας, η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2040. Το πιο σημαντικό, η Ινδία θα είναι ο ισχυρότερος μοχλός μεταξύ των μεγάλων οικονομιών όσον αφορά τη συμβολή της στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης