Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Στα 29 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG

ΗΠΑ: Στα 29 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG
Με βάση τις προηγούμενες εβδομαδιαίες εκθέσεις του οργανισμού, τα 29 φορτία LNG που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αντιπροσωπεύουν τον υψηλότερο αριθμό για φέτος
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν στα 29 φορτία την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουνίου, ενώ οι παραδόσεις αγωγών σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Σύμφωνα με το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 29 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις της χώρας μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρείχε το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 105 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι η EIA δεν δημοσίευσε την εβδομαδιαία έκθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα λόγω διακοπών. Οι τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ απέστειλαν 25 φορτία την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουνίου.

Με βάση τις προηγούμενες εβδομαδιαίες εκθέσεις του οργανισμού, τα 29 φορτία LNG που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αντιπροσωπεύουν τον υψηλότερο αριθμό για φέτος.

Αναλυτικά οι παραδόσεις

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε αμερικανικούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG μειώθηκαν κατά 0,4 Bcf/d από την προηγούμενη εβδομάδα σε 12,2 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα μειώθηκαν κατά 5,3% (0,4 Bcf/d) στα 7,2 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας αυξήθηκαν κατά 0,3% (λιγότερο από 0,1 Bcf/d) στα 3,8 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 1,2 Bcf/d.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός Freeport LNG απέστειλε πέντε φορτία και ο τερματικός σταθμός Cameron LNG της Sempra Infrastructure απέστειλε τέσσερα φορτία, ενώ η εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG και η εγκατάσταση Cove Point απέστειλαν από τρία φορτία τη διάρκεια της περιόδου.

Τέλος, η εγκατάσταση Elba Island έστειλε ένα φορτίο κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης