Τελευταία Νέα

Η EBRD χρηματοδοτεί ηλιακό πάρκο ισχύος 100 MW στην Κροατία

Η EBRD χρηματοδοτεί ηλιακό πάρκο ισχύος 100 MW στην Κροατία

Δάνειο 32 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού από την εθνική εταιρεία ενέργειας HEP

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) χορηγεί δάνειο ύψους σχεδόν 32 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ηλιακού πάρκου στην Κροατία.

Η τράπεζα παρέχει τη χρηματοδότηση στην Hrvatska Elektroprivreda (HEP), την εθνική ενεργειακή εταιρεία της Κροατίας, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας ενός ηλιακού σταθμού με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 100 MW.

Το έργο θα υποστηρίξει τα σχέδια απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της HEP.

Ο Grzegorz Zielinski (Επικεφαλής της EBRD Energy Europe), δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε την HEP, την κροατική εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, στην προώθηση των επενδύσεών της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Κροατία.

Αυτό το έργο, που πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της HEP, υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως βιώσιμης οδού για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων.

Ο ηλιακός σταθμός Korlat θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030. Με αυτήν την επένδυση, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της χώρας».

Η HEP είναι μια ανώνυμη εταιρεία που ανήκει πλήρως στη Δημοκρατία της Κροατίας.

Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών τηλεθέρμανσης και διανομής φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης