Τελευταία Νέα

Η Apatura έλαβε έγκριση για μπαταρία 100MW στη Σκωτία

Η Apatura έλαβε έγκριση για μπαταρία 100MW στη Σκωτία

Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει αποθήκευση σε κλίμακα δικτύου που υποστηρίζει ΑΠΕ στη βρετανική χώρα

Η Apatura έχει εξασφαλίσει άδεια σχεδιασμού για ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στο Tealing κοντά στο Dundee.

Η Apatura (κατασκευάστρια εταιρεία έργων αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο) εξασφάλισε άδεια σχεδιασμού για την κατασκευή και λειτουργία ενός έργου 100 MW στη Σκωτία.

Η τοποθεσία βρίσκεται στο Tealing κοντά στην πόλη Dundee στην ανατολική ακτή της Σκωτίας και είναι το 5ο έργο αποθήκευσης μπαταριών για το οποίο η Apatura έλαβε έγκριση προγραμματισμού τους τελευταίους 12 μήνες.

Στόχος της είναι να παρέχει αποθήκευση μπαταρίας σε κλίμακα δικτύου που υποστηρίζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στη Σκωτία.

Ο Andrew Philpott (επικεφαλής ανάπτυξης της Apatura), δήλωσε: «Σε χωρητικότητα 100 MW, η νέα μας ανάπτυξη στο Tealing θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν λειτουργήσει, η νέα εγκατάσταση θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου και της σταθερότητας του δικτύου.

Θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη της μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα ως μέρος των καθαρών μηδενικών δεσμεύσεών του».

Η έκταση 2,5 εκταρίων βρίσκεται σε ανοιχτή ύπαιθρο 6,7 χλμ βόρεια του Νταντί και 1,8 χλμ νοτιοδυτικά του χωριού Tealing στην κομητεία Angus.

Η προτεινόμενη νέα εγκατάσταση θα αποτελείται από 52 μπαταρίες ιόντων λιθίου τοποθετημένες με ασφάλεια σε χαλύβδινα δοχεία και θα συνδέονται απευθείας με ένα υπόγειο καλώδιο δικτύου στον κοντινό υποσταθμό Tealing.

Για να ελαχιστοποιηθεί η διαταραχή στο τοπικό περιβάλλον, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει φύτευση νέων ειδών δέντρων και αγριολούλουδων για να προσφέρει καθαρό κέρδος βιοποικιλότητας στην τοποθεσία.

Ο Philpott πρόσθεσε: «Η εγγύτητα του υπάρχοντος υποσταθμού Tealing καθιστά την τοποθεσία ιδανική τοποθεσία για αποθήκευση ενέργειας.

Είναι σημαντικό ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής, λειτουργίας και ενδεχόμενου παροπλισμού της εγκατάστασης, καθώς και έμμεση δημιουργία θέσεων εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού, συντήρηση και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Οι Υπουργοί της Σκωτίας ενέκριναν το σχέδιο και στην επιστολή που δεν διατύπωσε αντιρρήσεις για το πρόγραμμα, το Συμβούλιο του Angus σημείωσε ότι «η ανάπτυξη θα συμβάλει στην επίτευξη των κυβερνητικών ενεργειακών στόχων και γενικά συμμορφώνεται με τις σχετικές πολιτικές του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Angus και του Εθνικού Πλαισίου Σχεδιασμού 4 (για την ανάπτυξη και τη χρήση της γης)».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης